Terres Rares al TN Migdia de TV3

Al TN Migdia de TV3 d’ahir es va parlar directament de química i no pas en sentit negatiu! Els presentadors del TN varen parlar de la Taula Periòdica per a l’elevada cotització de certes terres rares (escandi, itri i els 15 lantànids) a causa de la seva aplicació en la fabricació de noves tecnologies.

Clicar la imatge anterior per a accedir al TN Migdia i al reportatge en qüestió; a partir del temps 34:32 (podeu anar-hi a parar directament mitjançant la barra de temps horitzontal).

Al reportatge es citen els focs artificials, les pantalles planes i els bitllets d’euro com a aplicacions d’aquests elements de trancisió i trancisió interna; dels quals la Xina en controla el preu perquè en controla les reserves mundials.

Em va agradar que es mostrés la Taula Periòdica en un TN migdia, vist per milers de persones a tot el país, sense un sentit negatiu. Un gra de sorra més per anar mostrant a tothom que la química és a tot arreu, fins i tot (sobretot) en les noves tecnologies.

Si em permeteu seré una mica dolent fixant-me que la Taula Periòdica de TV3 no està actualitzada; hi podem veure el símbol Uub en lloc del Cn a l’element amb 112 electrons… perdoneu però algú ho havia de dir! ;)

Pep Anton Vieta

http://pepquimic.wordpress.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Terres Rares al TN Migdia de TV3
  1. Oriol López escrigué:

    Encara que hagi estat en una versió no actualitzada, la Taula Periòdica ha sortit per TV3. Sembla que l’Any Internacional de la Química rutlla!

I tu, què en penses? Deixa'ns el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 5.179 other followers

%d bloggers like this: