#NoVullPagar Importantíssim!

Posted on 17 abril 2012 per

26


AP-7 No vull pagar , de Josep Casadellà

L’article #novullpagar publicat a El Punt/Avui, dimarts, 17 d’abril de 2012, ens diu, per si si estem barrinant sumar-nos a #NoVullPagar , que és bo saber que la concessionària:

  • No pot immobilitzar-nos, ni el vehicle ni a nosaltres.
  • No té potestat per exigir-nos que ens identifiquem amb el document d’identitat, sols ho pot fer l’autoritat pública.

I també diu que els Mossos d’Esquadra van dir ahir, que ells no poden denunciar-nos si decidim no pagar; no infringim cap punt del reglament general de circulació i, per tant, no ens poden sancionar policialment.

Al mateix article #novullpagar, fonts d’Abertis, la concessionària, diuen que no pagar un peatge pot comportar sancions econòmiques si acaben prosperant les denúncies que en facin. I l’advocat Antoni Sant ens diu que aquest impagament, segons la jurisprudència, es podria tractar en l’àmbit penal com a delicte d’estafa si es demostra que hi ha voluntat d’enganyar.

Vilaweb, el 18 d’abril, ha publicat Què pot passar, en cas de no pagar el peatge?

La Karme Riera, en un comentari a la noticia Continua el degoteig de revoltats contra els peatges de les autopistes catalanes ens diu que:

Els empleats de l’autopista que intentin retindre’t o bloquejar-te a la barrera estan cometent un delicte penal de detenció il·legal castigat amb multa de 3 a 6 sis mesos segons l’article 163.4 del Codi penal espanyol si ho comuniquen a l’autoritat pública. En cas que et retinguin per coaccionar-te a pagar sense presència policial estan cometent 2 delictes: coaccions (castigat amb la pena de presó de 6 mesos a 3 anys o de multa de 12 a 24 mesos segons l’article 172.1 del Codi penal espanyol) i detenció il·legal (castigat amb la pena de 4 a 6 anys de presó segons l’article 163.1 del Codi penal espanyol).
Si et trobes en aquesta situació truca immediatament al 112 o al 088 i comunica la situació perquè els Mossos d’Esquadra t’assisteixin i procedeixin a identificar l’empleat de l’autopista que ha comès aquests delictes en contra teva per poder-lo denunciar.

Hi ha convocades diverses caravanes de cotxes #NoVullPagar per diumenge, 20 de maig, a les 18.00h.

A continuació hi ha el vídeo amb el que Josep Casadellà encetà la campanya:

.

Poder també t’interessaran:
Com recórrer les multes de #NoVullPagar
Guia Fàcil per NO pagar l’€uro x Recepta

El discurs que TV3 ens va censurar
Si nosaltres callem, qui parlarà?

Sophia Blasco
sophiablasco@gmail.com
Al Twitter
Al Google+
Receptes per Viure Bé!

Postdata:
Ja que estàs aquí, per què no et subscrius al bloc? És gratis i sempre ho serà! Així rebràs totes les novetats al teu correu immediatament. Ho pots fer des de la secció Subscriu-t’hi! que trobaràs al marge superior dret del bloc.

Compartir és estimar, de Jose Mondo

About these ads
Etiquetat: