El somni d’Anglada, expansionar PxC

Josep Anglada, envalentit pels darrers resultats de Plataforma per Catalunya (PxC), ha proclamat que ha decidit presentar-se a les properes eleccions Generals.

Ha explicat que a la circumscripció de Catalunya actuarà amb PxC i per a la resta d’Espanya crearà un nou partit. Ni ell es veu capaç de “vendre” les seves idees sota les sigles de PxC. Els dos partits actuaran com una federació de partits.

Cartell de PxC

L’ideari i el missatge amb el qual sortirà a Espanya és el que els d’aquí ja coneixem, aquell de “Primer els de casa”. Imagino que el traduirà al castellà, ja que d’altra manera ni ell seria capaç de passar de l’Ebre o de la Franja.

Ha assegurat que Espanya necessita un partit “Populista Identitario” i que es vol presentar a les generals per aconseguir arribar al Congrés ja que en allà és on es talla el bacallà.

El senyor Anglada va ser cridat a la política des de jove. El 1978, als 19 anys va entrar a Fuerza Nueva, el 1989 es presenta a les Europees amb Frente Nacional, del qual és expulsat el 1992. Més tard, va intentar tornar a la política, primer de la ma de José M. Ruiz Mateos, després d’Alianza Popular i finalment del PP. Projectes tots aquests que finalment no el varen dur enlloc, fins que el 2001 va fundar Plataforma Vigatana, que el 2002 es va transformar en l’actual Plataforma per Catalunya.

L’eslògan era i és “procurar un millor control de la immigració i més seguretat ciutadana”.

Coses en les quals cal pensar:

 • En les autonòmiques va estar a prop d’entrar a la Generalitat
 • En les municipals va passar de 17 a 67 regidors
 • L’expresident Montilla, va declarar que bona part dels 200.000 vots que el PSC va perdre en les municipals varen anar a parar al PP i a PxC

És evident que Anglada espera que els votants del PSOE reaccionin d’igual manera que han fet els del PSC, i que això l’ajudi a assolir les seva missió evangèlica.

Em preocupa que en arribar a les Generals la situació econòmica i política no hagi avançat en el sentit correcte, i que hi hagi persones que s’escorin cap a opcions populistes com la que representa aquest individu.

També em preocupa, perquè no l’entenc, el transvasament de vots des del PSC al PP i a PxC. No entenc aquesta opció però…

De totes maneres aquest no és ni l’únic, ni de cap manera el fet que més em preocupa de cara a les properes eleccions Generals.

Crec que entre tots s’han magnificat els resultats de PxC. Estem immersos en un moment polític, social i econòmic molt poc habitual. Els vots aconseguits no són tants, 66.000 vots, un 2,3% dels vots escrutats. Ara bé, he llegit moltes opinions en el sentit contrari, dient que són uns resultats espectaculars.

L’Anglada té presa. Una presa plena d’Ego. Està encantat d’haver-se conegut, de ser la reina de la festa, de ser el debat de moltes tertúlies, d’estar present en articles de premsa i de ser enfocat per les càmeres de les televisions.

Se sent una estrella del rock que creu haver tingut un èxit i que li han de donar un Grammy.

Vic se li va quedar petit, ara és Catalunya la que també li és insuficient. Propera parada Espanya i el Congrés dels Diputats. Després….Màster de l’Univers!

Tomàs Ramos – http://trt2009.wordpress.com

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “El somni d’Anglada, expansionar PxC
 1. Oriol López ha dit:

  Una vella dita oriental diu:
  No menystinguis la serp perquè s’arrossega per la terra; un dia pot convertir-se en un drac i el seu foc cremar-te.
  Recordem que Hitler va arribar al poder per via d’unes eleccions en un moment de crisi i de desencant amb el sistema de partits establert.
  Cal fer molta pedagogia per desarmar la seva demagògia.

 2. Tomàs ha dit:

  Esperem que no tinguis raó i tot això no sigui més que el somni d’una persona amb idees qüestionables com a mínim.

  Crec que a la resta d’Espanya, bona part del discurs de PxC està cobert per altres formacions polítiques i per tant, no en traurà res.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: