Els blocs finalistes dels Premis Blocs Catalunya 2011, categoria de Ciència

El passat divendres 16 de setembre es van fer públics els noms dels blocs finalistes dels Premis Blocs Catalunya 2011, i pel que fa a la categoria “Universitats, recerca i ciència” el bloc L’ase quàntic ha estat seleccionat per votació popular entre els blocs finalistes: a totes i a tots els lectors del bloc que ho heu fet possible, i en particular als lectors i lectores del bloc Des de la Mediterrània, MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT! 

Happy Face

Imatge: Happy Face, by Víctor Gómez

Juntament al bloc L’ase quàntic, han estat seleccionats blocs personals finalistes de la categoria:

  • Astronomia des de l’Empordà:  gestionat per Francesc Pruneda, el bloc està dedicat a l’astronomia en l’àmbit local, amb una base de dades de recursos i enllaços astronòmics, i amb una clara vocació divulgativa d’aquesta ciència.
  • Bloc de camp :  escrit per Isaac Camps Gamundi, geòleg, editor científic i guia de camp, el seu bloc vol  contribuir a la divulgació de la geologia de Catalunya.

Pel que fa als blocs professionals finalistes, han estat seleccionats:

  •  Centpeus: bloc de Daniel Closa, investigador del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona i autor del llibre 100 mites de la ciència. El seu bloc, de caràcter divulgatiu i interdisciplinari és, segons l’autor, un lloc on comentar coses que em sorprenen.
  •  Mónverd.org, medi ambient i natura: bloc sobre fauna, flora, espais naturals, residus, energia i tot allò relacionat amb el medi ambient, redactat per Anna Oliver, Clara Arnedo i Jaume Mas.

Com podeu comprovar, els blocs abracen un ampli ventall d’àrees de coneixement (des de les ciències mediambientals fins a l’astronomia, tot travessant la geologia, la meteorologia o la física de partícules).

Un cop acabat el procés de votació popular, els blocs finalistes de cadascuna de les categories i subcategories passen a la fase de valoració del jurat i, finalment, tindrem el resultat definitiu per al lliurament de guardons el dia 1 d’octubre de 2011 a la Seu d’Urgell. Ens hi veurem?

Anotacions relacionades:
Premis Blocs Catalunya 2011: ja hi has votat?

 

Xavier Lasauca i Cisa
Bloc L’ase quàntic

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Els blocs finalistes dels Premis Blocs Catalunya 2011, categoria de Ciència
  1. Oriol López ha dit:

    Felicitats, Xavier, per la designació de ‘L’ase quàntic’ com a finalista. Et desitjo sort en la fase final!

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: