L’Espanya emigrant (1960-1980)

Durant el parell de dècades que van del 1960 al 1980, la magnitud de l’emigració espanyola, tant entre comunitats dins de l’estat, com cap a fora d’aquest va ser molt important. Pel que fa a aquesta darrera, així ens ho explica en Vicenç Fisas:

En el període 1960-1980, van emigrar d’Espanya un total de 1’3 milions de persones, la qual cosa representa un 1’8% de la població de tot l’Estat en aquests vint anys. La tendència migratòria ha estat, però, molt diferent entre les diverses comunitats de l’Estat. Galícia ha estat, i amb diferència, la comunitat que ha enviat més persones a l’estranger. Un 6’6% de la seva població va emigrar en el període esmentat. En segon lloc figura Extremadura (3’2%), seguida d’Andalusia (2’7%), Castella-Lleó (2’4%), Múrcia (2’4%) i Canàries (2’1%). L’emigració catalana només va suposar el 0’4% de la seva població.

El text anterior és un fragment del document L’Espanya emigrant, d’en Vicenç Fisas, que forma part del seu treball Les migracions. Contra l’oblit de la nostra història, editat pel Centre Unesco de Catalunya el 1994.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: