Sobre l’ajuda no demanada

Al llarg dels segles, els pobles indígenes han patit com no ens podem afigurar a mans dels que volien «desenvolupar-los». Colonitzadors, missioners, antropòlegs, governs i agències de cooperació, tots ho van provar. Alguns amb la millor intenció del món, altres, amb la pitjor … En qualsevol cas, la intenció era equivocada, ja que els pobles indígenes no havien demanat cap ajuda. Sovint es tractava (i continua tractant-se actualment) d’un desig motivat pel racisme i per la creença que els indígenes estaven endarrerits i, per tant, eren un obstacle per al desenvolupament del seu país. Avui, els pobles indígenes exigeixen el dret a un desenvolupament segon les seves pròpies condicions, i al seu ritme.

Lotte Hughes

El text anterior està extret de  Pobles indígenes (2004), la versió catalana del llibre Indigenous Peoples (2003) de Lotte Hughes.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: