“Nochebuena”

Nadal, de Manel Zaera, al Flickr

“Fernando Silva dirige el hospital de niños, en Managua.
En vísperas de Navidad, se quedó trabajando hasta muy tarde. Ya estaban sonando los cohetes, y empezaban los fuegos artificiales a iluminar el cielo, cuando Fernando decidió marcharse. En su casa lo esperaban para festejar.
Hizo una última recorrida por las salas, viendo si todo quedaba en orden, y en eso estaba cuando sintió que unos pasos lo seguían. Unos pasos de algodón: se volvió y descubrió que uno de los enfermitos le andaba atrás. En la penumbra, lo reconoció. Era un niño que estaba solo. Fernando reconoció su cara ya marcada por la muerte y esos ojos que pedían disculpas o quiza pedían permiso.
Fernando se acercó y el niño lo rozó con la mano: -Decile a … -susurró el niño-. Decile a alguien, que yo estoy aquí.”

Eduardo Galeano

El text anterior d’Eduardo Galeano, “Nochebuena”, que pertany a “El libro de los abrazos” (1989), ens parla de com la solitud es fa més present en aquests festes.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on ““Nochebuena”
 1. Andreu ha dit:

  Aixo no tindria que pasa, pero aquet mot es molt cruel am els desfavorits,i sempre se la carregan els mateixos inclus la naturaleza sempre els ataca o,be an inundacions huracans volcans,ja es ben fotut neixe a segons quins llocs de aquesta merda de mont.

 2. Maria Boix ha dit:

  Un exemple més de les injustícies de la vida. Cap nen hauria d’estar malalt ni sol. Recordo quan vaig treballar a la planta de pediatria de l’hospital, se’m trencava el cor, vaig deprimir-me molt.

 3. Oriol López ha dit:

  Aquestes festes fan més evident i insuportable la solitud a totes les persones que la pateixen. Jo crec que ningú no hauria d’estar sol, a no ser que fos per pròpia elecció.

 4. Maria Boix ha dit:

  I tant! A més, aquestes dates fan recordar els que ens han deixat i, per als que estan sols, veure i escoltar la gent que fa plans per reunir-se, deu ser molt dur.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: