El vol d’Ícar

Adaptat d'Icarus, fotografia de Sean Patrick Coon, al Flickr

Segons la mitologia grega, Dèdal va fabricar-se unes ales per a ell i unes per al seu fill Ícar, a base de plomes enganxades amb cera, gràcies a les quals van poder fugir volant del laberint de Creta on estaven presos.

Dèdal va advertir el seu fill Ícar, abans d’emprendre el vol, que no volés massa baix, perquè la humitat dificultaria el funcionament de les ales, ni massa alt perquè el sol no fongués la cera que subjectava les plomes. Però Ícar, fascinat amb el vol, va oblidar les indicacions del seu pare i va volar cada cop més i més alt, la cera de les ales se li van fondre i va caure al mar i s’hi va ofegar.

Veiem en aquest mite la realització d’un dels somnis més antics de la humanitat, poder volar. També la importància que té la mesura, no volar massa baix, tenir aspiracions, però tampoc més alt del que permeten les nostres possibilitats. I que cal no oblidar, presos de l’entusiasme del moment, les indicacions dels que tenen més experiència que nosaltres.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: