L’Antic Egipte, una civilització obsessionada per la mort?

"The Gyza Pyramids (As Piramides de Giza)", de Francisco AntunesDe vegades, tendim a pensar que l’Antic Egipte era una civilització obsessionada per la mort i pel més enllà, però cal tenir en compte que, tot i que van dedicar uns grans esforços a la construcció de les piràmides, potser en tenim unes referències una mica esbiaixades pel fet que la immensa majoria de documents que ens n’han arribat procedeixen precisament d’aquests monuments funeraris. Quina idea se’n podrien fer de nosaltres uns arqueòlegs del futur que estudiessin la nostra civilització a partir exclusivament dels nostres cementiris?

L’Antic Egipte tenia una economia eminentment agrària i, per tant, les principals obsessions de la immensa majoria de la població, que no eren faraons ni podien ni tal sols permetre’s de pensar en construir-se piràmides, serien segurament la subsistència del dia a dia i els treballs del camp.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “L’Antic Egipte, una civilització obsessionada per la mort?
  1. Jordi ha dit:

    POotser tens raó Oriol, però si meditem, els futurs éssers (si hi són perquè al pas que anem el nostre planeta no serà més que un de semblant a la Lluna) que ocupin aquesta terra malbaratada, espoliada i maltractatada, de nosaltres no en podran pas tenir-ne un bon concepte, abans al contrari, dels nostres ossos encara en faran ciment.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: