Per què els Francofollowers tenen tants cognoms?

bradafoto

Perdoneu si parlo d’obvietats però suposo que us heu adonat que molts Francofollowers tenen un munt de cognoms. Veiem alguns exemples.

La dona de Miguel Atapuerca Arias Cañete es diu Micaela Domecq y Solís-Beaumont.

La vicepresidenta del govern respon al nom de María Soraya Sáenz de Santamaría Antón.

La delegada del govern a Catalunya és la famosa María de los Llanos de Luna Tobarra.

A la llista del PP per a les Eleccions Europees ens trobem a María Teresa Jiménez Becerril Barrio, Antonio López-Istúriz White, Agustín Díaz de Mera García Consuegra, José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra, Gabino Puche Rodríguez-Acosta, Enrique Sánchez-Guijo Acevedo i Francisco de Borja Fanjul Fernández-Pita. Que no sé si “pita” però el que és segur és que el seu DNI és plegable.

Si llegiu la llista del partit d’esquerra-centra-dreta-arriba-abajo-palcentro-y-padentro UpyD trobareu a Leopoldo Arranz Carrillo de Albornoz, María Victoria Fernández-Savater Martín i Aurelio Alfonso María Arteta Aísa.

I VOX? Com porta el tema dels cognoms? Gaudiu del seu pedigrí… vull dir, llinatge: Alejo Vidal-Quadras Roca, Iván Espinosa de los Monteros de Simón, Eduardo Gutiérrez de Cabiedes Hidalgo de Caviedes, Manuel María López-Linares Alberdi, Francisco de Asís de Ribera Martín, Sergio García-Orcoyen Tormo, Gonzalo Altozano García-Figueras, Margarita Suárez de Lezo Espinós i Gonzalo Niederleytner García-Lliberós. Vots no tindran però en el tema dels cognoms són els putos amos.

Tanmateix, aquesta gent té un problema: sempre es queden sense caselles quan han d’omplir un imprès. Això als currants no ens preocupa. Heu vist algun forner, electricista o guàrdia urbà que es digui Leopoldo María Linares-Bragado de los Sánchez-Macinco por el cu…

Això sí, jo em pregunto: què fan els Francofollowers quan obren un compte a Suïssa? La seva llibreta d’estalvis és DIN A3?

I és que és ben curiós aquest món de les “familias bien”. Jo tinc dues teories del perquè de tants cognoms.

Primera teoria: com aquests salvapàtries només es barregen entre ells, amb la finalitat de que no es contaminin els cognoms, arriba un moment que ja no saben qui és el pare de la criatura. Ja m’imagino al pare oficial al Registre Civil: “Póngale todos los apellidos y así acertamos”.

Segona teoria: cada vegada que volen procrear, organitzen un crowdfunding. No us estranyi trobar d’aquí uns anys algun cap de llista que es digui Luis Alfonso de Verkami y Lanzanos.com.

 

Em pots seguir a Twitter: @alexsocietat

 

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Altres
One comment on “Per què els Francofollowers tenen tants cognoms?
  1. didaclopez ha dit:

    Aquest ha estat un problema identificat ja a començament del segle XV. La prolixitat nominal dels Fernando Fernandes de los Fernandales

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: