EL DIUMENGE #9N I LA TERCERA INTEL•LIGÈNCIA

10505408_603236586447392_2170687361662698562_nFeia temps que es preparava i el #9N2014, aquest cop segur, hi haurà consulta. Els més recalcitrants sobiranistes critiquen la seva manca d’oficialitat quan, curiosament els més recalcitrants espanyolistes també ho critiquen. El que serà segur són aquests punts: no serà oficial, no serà un referèndum, no serà vinculant ni reconegut, però serà un acte de lliure expressió del poble català que votaran SÍ o NO la seva continuació amb Espanya.
AMI-si-si-cartell-generic-municipis-per-la-independenciaDe validesa democràtica no li manca en absolut, per tant, de validesa jurídica tampoc no li hauria de mancar, a pesar de la manca d’imparcialitat de la justícia espanyola. El conflicte podria vindre per part dels mossos d’esquadra que com ja va dir l’ historiador Ferran Soldevila: “els mossos d’esquadra van ser creats el 1719 i eren un instrument en els seus inicis, del felipisme.” Si aquest cos tant criticar faran alguna actuació en contra de la consulta, caldrà veure, què pot més, el seu ADN borbònic o el seu sentiment català.
I el poble català, entenen per tal els de mar i de muntanya, els que passen treballs com els que tenen un bon nivell econòmic, els de ciutat i els de poble, els que parlen català o castellà… té el deure moral d’anar a votar primer per oposar-se a un govern espanyol que defensa una democràcia de “sola d’espardenya” que no volen que els catalans defensin un dret fonamental de l’ésser humà, i reivindicar a tots aquells i aquelles que van patir persecució, van donar la seva vida per la nació catalana i, sobretot, deixar palès que Rajoy té la tercera intel•ligència, perquè com va escriure Maquiavel: “Hi ha tres gèneres d’intel•ligència: l’una comprèn les coses per ella mateixa; l’altra discerneix allò que la primera comprèn, i la tercera no com pren res ni per ella mateixa ni pels altres. La primera és excel•lentíssima, la segona excel•lent i la tercera inútil.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: