El nou Ubuntu 18.10

Ja està disponible la nova versió d’Ubuntu, la 18.10, també coneguda com a Ubuntu Cosmic Cuttlefish:

Actualitzar a Ubuntu 18.10

Un usuari d’Ubuntu 18.04, com és el cas al que correspon la imatge anterior, ha de tenir en compte diversos aspectes a l’hora de decidir si vol, o no, actualitzar-se a aquesta nova versió, com el fet que l’Ubuntu 18.04 és una versió LTS (Long Term Suport), amb suport fins a l’abril del 2023, mentre que l’Ubuntu 18.10, que no és LTS,  té suport només fins al juliol del 2019, amb la qual cosa serà recomanable que els usuaris d’Ubuntu 18.10 s’actualitzin abans d’aquesta data final a l’Ubuntu 19.04, que es preveu que surti l’abril del 2019 (hi ha disponible una nova versió d’Ubuntu cada 6 mesos, que surten l’abril i l’octubre de cada any).

Per a un usuari no tècnic, el més destacable d’Ubuntu 18.10 és que l’escriptori té un  aspecte gràfic lleugerament diferent, amb un nou fons per defecte i un redisseny de les icones, que ara són més arrodonides, com podem veure a la imatge:

Escriptori de l'Ubuntu 18.10

Escriptori de l’Ubuntu 18.10

També, probablement, notarà una lleugera millora en el temps de càrrega del sistema.

Si no teniu l’Ubuntu ja instal·lat per actualitzar-vos a la nova versió, o el teniu però preferiu fer una nova instal·lació neta partint de zero, podeu obtenir l’Ubuntu 18.10 des de la pàgina d’Ubuntu a Softcatalà.

Per als primers passos, a part del propi sistema d’ajuda d’Ubuntu, pot ser-vos d’utilitat la Guia d’Ubuntu en català i, per a un suport més avançat, la comunitat d’usuaris Ubuntu.cat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
%d bloggers like this: