Crystal Clemmys, la nova versió de la plataforma robòtica ROS 2

ROS 2 Crystal Clemmys

ROS 2 Crystal Clemmys, www.ros.org

Ja està disponible Crystal Clemmys, la nova versió de la plataforma robòtica ROS 2.

ROS 2 és una evolució de ROS (o ROS 1) que trenca amb algunes de les limitacions que anaven arrossegant les diferents versions de ROS a causa de les decisions de disseny que es van prendre en un altre context i en un altre moment tecnològic, el 2007, quan es va crear ROS.

ROS 2 està pensada com una bifurcació i un projecte paral·lel a ROS 1, de manera que ROS 1 continuarà activa i n’aniran apareixent noves versions com fins ara. El motiu és la gran implantació de ROS 1, que no es vol deixar sense suport.

S’han previst mecanismes per a la comunicació entre programari ROS 1 i programari ROS 2.

Alguns dels aspectes que han millorat amb ROS 2 són el suport a més d’un robot treballant de forma coordinada i el suport al treball en temps real, que a ROS 1 es solia a resoldre integrant Orocos en el sistema ROS.

Per conèixer les principals diferències entre ROS 1 i ROS 2, podeu consultar el document Changes between ROS 1 and ROS 2.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: