El nou Ubuntu 19.10

Escriptori de l'Ubuntu 19.10

Escriptori de l’Ubuntu 19.10

Ja està disponible la nova versió de la distribució GNU/Linux Ubuntu, la 19.10, també coneguda com a Ubuntu Eoan Ermine.

Entre les novetats que incorpora, la nova versió del nucli Linux 5.3, la nova versió de l’entorn d’escriptori GNOME 3.34, drivers NVIDIA incorporats de sèrie, compressió LZ4 per a un inici més ràpid i l’opció d’utilitzar en fase experimental el sistema de fitxers ZFS.

Tingueu en compte que la versió Ubuntu 19.10 és una versió no LTS (Long Term Support); és a dir que, tot i ser la que incorpora les darreres novetats tecnològiques, té un suport limitat fins el juliol de 2020 i pot no ser tan estable i confiable com la darrera versió LTS, Ubuntu 18.04.3, que està més consolidada i que té suport fins l’abril de 2023. Ambdues versions us les podeu descarregar des de la pàgina oficial de descàrregues d’Ubuntu per a ordinador d’escriptori.

Si necessiteu suport amb l’Ubuntu més enllà del propi sistema d’ajuda que incorpora, trobo molt útils per als primers passos la Guia d’Ubuntu en català i, per a temes que requereixin un suport addicional, la comunitat d’usuaris Ubuntu.cat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Podeu escriure el vostre comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: