Eloquent Elusor, la nova versió de la plataforma robòtica ROS 2

Eloquent Elusor

Ja està disponible Eloquent Elusor, la nova versió de la plataforma robòtica ROS 2.

ROS (Robot Operating System) és la plataforma robòtica estàndard de fet. És una capa de programari lliure que proporciona tota una sèrie de funcionalitats bàsiques al robot (com les relacionades amb la percepció, el moviment, el reconeixement i l’aprenentatge) a través d’eines, llibreries i una interfície de programació oberta  que facilita el desenvolupament de programari per a robots. Té el seu origen el 2007 al laboratori d’intel·ligència artificial de la Universitat de Stanford sota la denominació inicial de STAIR (STanford AI Robot). ROS 2 és una evolució de ROS (o ROS 1) que trenca amb algunes de les limitacions que anaven arrossegant les diferents versions de ROS a causa de les decisions de disseny que es van prendre en un altre context i en un altre moment tecnològic, quan es va crear ROS. Per conèixer les principals diferències entre ROS 1 i ROS 2, podeu consultar el document Changes between ROS 1 and ROS 2.

A l’hora de decidir actualitzar-se, o no, a la nova plataforma robòtica ROS 2 Eloquent Elusor, si es ve de la versió anterior, Dashing Diademata, cal tenir en compte que la versió Eloquent Elusor, tot i ser la que incorpora les darreres millores, té un suport limitat fins al novembre de 2020, moment en el que caldrà actualitzar-la a una nova versió, mentre que la versió anterior, Dashing Diademata, té un suport a més llarg termini, fins al maig de 2021.

Podeu trobar informació específica sobre les diferents versions de ROS 2 i descarregar-vos-les des de la pàgina oficial de distribucions ROS 2.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: