El nou Ubuntu 20.04 LTS

Ubuntu 20.04 LTSJa està disponible l’Ubuntu 20.04 LTS,  també conegut com a “Focal Fossa, la primera versió LTS després de l’Ubuntu 18.04 LTS de l’abril de 2018.

Els usuaris que no hagin passat per les versions no LTS intermèdies i que s’actualitzin a la versió 20.04 LTS des de la 18.04 LTS notaran, a part del prescriptiu canvi del dibuix de la mascota del fons d’escriptori per defecte del castor a la fossa, un redisseny i modernització de les icones amb el nou tema Yaru.

A nivell més tècnic, altres canvis són la incorporació de la nova versió 5.4 del “kernel” o nucli linux, la nova versió 3.36 de l’entorn d’escriptori GNOME, el suport al sistema de fitxers ZFS, la possibilitat de fer servir els controladors propietaris de NVIDIA inclosos a la distribució per obtenir un millor rendiment d’aquests dispositius gràfics i el mode joc de FeralInteractive que permet als jocs demanar una sèrie d’optimitzacions concretes temporals del sistema operatiu durant la seva execució per millorar l’experiència de l’usuari.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: