Actualitzar Ubuntu 18.04 LTS a Ubuntu 20.04 LTS ?

Ubuntu 18.04 LTS a 20.04 LTS

Si estàs fent servir Ubuntu 18.04 LTS i estàs valorant la possibilitat d’actualitzar-te al nou Ubuntu 20.04 LTS, en primer lloc recordar que, encara que Canonical hagi llançat oficialment el passat 23 d’abril l’Ubuntu 20.04 LTS, garanteix actualitzacions i suport per a l’Ubuntu 18.04 LTS com a mínim fins l’abril de 2023 i potser no tinguis cap motiu real per actualitzar ara.

De fet, el propi sistema d’actualitzacions periòdiques automàtiques d’Ubuntu, passat un temps prudencial que habitualment són uns 3 mesos del llançament oficial de la nova versió LTS, al final de cada actualització rutinària del sistema operatiu ens avisarà que, tot i que el nostre sistema ha quedat actualitzat, tenim disponible una versió LTS més nova i ens possibilitarà actualitzar-nos-hi, si així ho volem, de forma guiada amb un assistent gràfic. Aquesta és, en la meva opinió, la manera més prudent i còmoda d’actualitzar-se a la nova versió.

No obstant, si no vols haver d’esperar per actualitzar, trobaràs les indicacions de com fer-ho ara mateix a l’article “How to upgrade from Ubuntu 18.04 LTS to 20.04 LTS today”.

Recorda que, tot i que l’actualització no té per què donar cap problema, i menys encara si optes per l’actualització guiada per l’assistent, sempre és convenient fer prèviament una còpia de seguretat de la informació important que tinguis a  l’ordinador per poder-la recuperar en cas que alguna cosa anés malament durant el procés d’actualització.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: