On és l’espai sense fum?

Els fumadors han sabut fer-se visibles, nosaltres no!

Els responsables dels establiments d’hoteleria es resisteixen a habilitar Espais Lliures de Fum. Probablement consideren que el seu negoci en sortiria perjudicat. Com és possible quan a casa nostra, els fumadors no arriben al 30% de la població? Segons dades de l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya), el 29,3% de les persones majors de 15 anys fumen i el 70,7% de la població major de 15 anys no fumem.
Els fumadors han sabut fer-se visibles, i ho han fet preguntant ‘Es pot fumar?’ Aquesta simple pregunta ha fet visibles els clients fumadors i ha generat, en els responsables dels establiments d’hoteleria, la percepció que molts dels seus clients són fumadors, fet que contrasta amb la realitat.

"Smoke-Free Zone", de Martin Lewison
Els amants de l’aire net, acostumats durant molt de temps a compartir amb els fumadors espais plens de fum, resignadament i en silenci, invisibles, continuem respirant fum de segona mà. La invisibilitat és manifesta fins i tot a nivell terminològic, als amants de l’aire net se’ns defineix com No Fumadors. Ens interessa aprendre dels fumadors i quan entrem a un bar, o un restaurant, preguntar: ‘On és l’espai lliure de fum?’
D’aquesta manera augmentarem el nostre grau de visibilitat.Fes-ho córrer, tenim molt a guanyar!Per compartir-lo, utilitza aquest enllaç: http://wp.me/p144V1-3i

Sophia Blasco Castell

Enllaços d’interès:
Red Respira, buscador d’espais lliures de fum: http://www.redrespira.org
Pel dret a viure sense fum de tabac: http://www.nofumadores.org
Institut Català d’Estadística, les dades: http://www.idescat.cat/pub/?id=aec&n=820
Si coneixes algú que encara fuma i vol alliberar-se del tabac: http://coaching.bloc.cat/post/8952/130334

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “On és l’espai sense fum?
  1. Oriol López ha dit:

    La Sophia té tota la raó, els amants de l’aire sense fum som invisibles als restauradors, i només aplicant la mateixa estratègia que ja han aplicat amb èxit els fumadors, ens farem també visibles.

    Oriol López

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: