Setmana de la Mobilitat Sostenible


Des del 2001 se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la present edició també Segura. Aquest any és celebra del 22 al 29 de setembre, uns 140 municipis catalans organitzen activitats com són pedalades, caminades, foment del transport públic, entre altres, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’evitar l’ús del cotxe per a trajectes curts a favor de l’ús de transport més sostenibles. Així contribuir a reduir la contaminació atmosfèrica i el CO2 a l’atmosfera, que provoca l’efecte hivernacle i el canvi climàtic.

El lema de la setmana ‘Mou-te amb el cap per viure millor’, proposa un canvi d’hàbits de mobilitat per millorar la nostra salut. Les activitats organitzades promouen hàbits: més saludables perquè propicien l’activitat física i més segurs perquè eviten la congestió del trànsit i accidents. Agafar el transport públic col•lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

I, el més important de tot, ens permet reflexionar sobre l’ús del transport a motor amb petroli i ens convida a ser conscients sobre els impactes de la contaminació en els sistemes respiratori i cardiovascular.

Algunes de les activitats organitzades són:
-Pedalades contra el canvi climàtic
-Amb bici a l’institut
-Caminades verdes
-Rutes saludables
-Itineraris culturals
-Mitjonades
-Concursos d’aparadors
-Cursa per la mobilitat
-Mostres de vehicles elèctrics

Teresa

Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: