10.10.10, Dia de les Solucions Climàtiques.

Avui, s’estan realitzant 7347 activitats en 188 països arreu del mon per celebrar el dia de les solucions climàtiques. La crida la ha difós la plataforma internacional 350, que s’encarrega de conscienciar a tothom dels efectes irreversibles de l’augment de CO2 a l’atmosfera.


Per què és tant important aquest número? . Primer, cal saber que la concentració de CO2 a l’atmosfera es quantifica en parts per milió (ppm). Doncs 350 ppm és el numero més important, perquè reconeguts científics com James Hansen de la NASA diuen que és el límit en el qual ens hem de mantenir per evitar que el planeta Terra pateixi canvis irreversibles i per mantenir l’efecte hivernacle aturat i que no es produeixi un augment de les temperatures, que poden donar lloc a fenòmens inesperats i violents, els quals dificultin la vida a la terra de molts éssers vius incloent la nostra espècie. Actualment estem a 390 ppm de CO2 i per tant és molt important reduir a 350 ppm quan abans millor, per això s’organitza avui aquesta diada.
Des del Jardí Botànic de Mas Maiensa ens hem anticipat i vam celebrar-ho el 7 i 8 d’octubre, perquè l’activitat que varem preparar era per als alumnes de les escoles de primària CEIP Lacustaria i CEIP Puig de les Cadiretes.
Vàrem fer un recompte de diversitat de plantes cultivades i vàrem muntar unes petites llums solars, al final vam fer les fotos de grup, que podeu veure a continuació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


El moviment 350 va començar quan Bill McKibben autor de llibres sobre el canvi climàtic i 6 universitaris al 2007 van fundar la plataforma i van realitzar actuacions als 50 estats americans per conscienciar de la importància del 350. Si esteu interessats en saber més coses connecteu-vos a http://www.350.org, podeu llegir la pàgina en anglès, espanyol, francès i alemany.
Hi col•laboren més de 400 entitats preocupades pel canvi climàtic i els seus efectes com són tcktcktck, 10:10, save the planet, greenpeace, wwf, oxfam, avaaz i moltes altres.

Teresa
http://www.unjardipermenjarsel,blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “10.10.10, Dia de les Solucions Climàtiques.
  1. Oriol López ha dit:

    Molt bona iniciativa! Entre tots, podem mantenir el CO2 a ratlla!

    Oriol López

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: