Slavoj Žižek !!!

Quedareu hipnotitzats !!!

Quedareu hipnotitzats !!!

Una de les capitals més boniques d’Europa és Ljubljana, la capital d’Eslovènia. O com a mínim això és el que he sentit sempre que m’hi he passat uns dies. Doncs a Ljubljana va néixer en Slavoj Žižek, un interessantíssim filòsof i psicoanalista d’allò més original i divertit d’escoltar i llegir.

En Slavoj Žižek sempre fuig dels convencionalismes imperants i s’ha convertit en un important divulgador del pensament crític-analític (terme que crec que m’acabo d’inventar…). Tan sols ell és capaç de parlar sobre temes tan diversos com els ous kinder, David Lynch, el 11-S, Jacques Lacan, George Bush i la realitat virtual per dir uns exemples, i a sobre donar-ne una visió inèdita i ben formada i desenvolupada.

Evidentment les seves conferències universitàries tenen assegurat un enorme èxit de públic. A una de les seves habituals estades als Estats Units el “The New York Times” el qualificava com a un acadèmic Rock Star de la filosofia, pel munt de fans incondicionals que el segueixen faci el que faci i publiqui el que publiqui.

Els seus llibres son trencadors des del títol, qui es pot resistir davant d’un “En defensa de la intolerància” o un “Todo lo que usted siempre quiso saber sobre Lacan i nunca se atrevió a preguntarle a Hitchcock”, reconeixereu que son títols potents i que inciten com a mínim a fer-li un tast.

No us vull enredar més, tan sols us demano que si voleu un divertit però profund exemple del seu discurs, agafeu una bona cadira, us còmodes i relaxats, i gaudiu d’aquests 11 minuts estel·lars que us proposo.


Si us heu quedat amb ganes de més, hi ha un parell de documentals sobre en Slavoj Žižek molt interessants i aclaridors, es tracta de Žižek!” i “The pervert’s guide to cinema”. Aquest últim documental és indispensable per a tots els amants del cinema, és fantàstic veure a Žižek psicoanalitzant les pel·lícules i els seus personatges.

Potser us passarà com a mi, i després de l’interes per en Slavoj Žižek passeu cap el seu sempre admirat Lacan, però potser això ja és malaltia…

MadeByMiki

Slavoj Žižek

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Slavoj Žižek !!!
 1. Tomàs ha dit:

  Hola Miki, tot un descobriment per a mi.

  És interessant conèixer algú que sigui capaç de parlar de temes tant diversos i fer-ho amb seny i amb arguments. Amb criteri i opinió pròpia.

 2. madebymiki ha dit:

  Tu sobretot no aprofundeixis gens en els meus coneixements… que es basen en una superficialitat ben dissimulada… ho siguim que soc un tastaolletes.

  Tot i així el meu ego s’està inflant per moments!!

 3. Oriol López ha dit:

  Molt interessant el punt de vista que exposa Slavoj Žižek en aquest vídeo.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: