IYF 2011. Any Internacional dels Boscos 2011.

El dia 2 de febrer es va celebrar a Nova York la Novena Sessió del Fòrum dels Boscos de les Nacions Unides, en el Saló de l’Assemblea General de les Nacions Unides es va inaugurar oficialment l’Any International dels Boscos 2011 (IYF 2011).

El programa de l’acte començava amb el discurs del M.H. Sr. Joseph Deiss, President de la 65 sessió de les Nacions Unides de l’Assemblea General. També es va emetre el film ‘Forests’ del director Mr. Yann Arthus-Bertrand i els 11 video clips finalistes del Festival International de Pel·lícules de Boscos.

Altres inicials que trobareu aquest Any Internacional dels Boscos són REDD o la seva actualització REDD+. La REDD de les inicials amb anglès, vol dir Reducció de les Emissions de gasos contaminants deguts a la Deforestació dels boscos del països en desenvolupament i la seva Degradació. És un mecanisme per protegir els boscos dels països en desenvolupament, a base de finançament per la conservació i així, evitar la degradació de les selves tropicals principalment, és un concepte que va guanyant adeptes i del que ja es va començar a parlar a les dècades dels 80 i 90, però que a Kyoto es va oblidar i s’ha recuperat en els darrers anys per associacions de Costa Rica i Papua Nueva Guinea. La REDD+ vol dir el mateix però inclou el + per aconseguir un maneig forestal sostenible, que eviti la tala indeguda i incontrolada dels boscos per altres usos, plantació de conreus energètics.

Sembla que el REDD no és començarà aplicar fins el 2013 que venc el Protocol de Kyoto, de moment presenta vàries dificultats d’aplicació que s’han de solucionar perquè el REDD sigui just i ajudi a la conservació dels boscos primaris tant importants per la diversitat que hi guarden. Com són: la financiació, com s’ha de fer la implementació en zones nacionals o subnacionals, la gestió sostenible per evitar tal·les en boscos primaris i la protecció de la diversitat entre altres.

Per a més informació els següents enllaços:
http://www.un.org/esa/forests/index.html
http://es.mongabay.com/temas/redd.html

Teresa
unjardipermenjarsel.blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “IYF 2011. Any Internacional dels Boscos 2011.
  1. Oriol López ha dit:

    Una molt bona iniciativa per un món més sostenible.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: