National Geographic en català

Bé, seria interessant que tots els seguidors de Des de laMediterrània feu difussió d’una causa de normalització del català. Aquesta causa és aconseguir una edició del National Geographic en català.

La idea és aconseguir prou suport per tal que sigui notícia a les diferents xarxes socials i amb l’ajuda d’aquestes. El National Geographic té versions en diferents llengües. Entre les diferents llengües en que s’escriu, n’hi ha  que tenen menys parlants que el català. Tamé hi ha llengües que tenen més d’una versió.

Crec que és possible demanar una llicència pel català directament a l’empresa editora nordamericana, prescindint, de moment, de l’empresa responsable d’una de les  versions castellanes, empresa que per sorpresa nostra és catalana. Sé que els escriptors del bloc Des de la Mediterrània, dirigit per l’Oriol López Llaurador, la majoria, estareu d’acord en defensar aquesta causa. Fins i tot animo a qui es vulgui apuntar al projecte per tirar-lo endavant que contacti directament amb mi.

També us proposo que en feu difussió, si es veu que els catalanoparlants ho volem, el món empresarial no s’hi posarà pas en contra, ja que els interessarà guanyar mercat. De moment, he obert la causa a Facebook:

http://www.causes.com/causes/595093-national-geographic-en-catal?recruiter_id=27258909

Ignasi Cebrian

Arxivat a Ciència i Tecnologia
3 comments on “National Geographic en català
 1. Jan Martínez i Alonso ha dit:

  Complatament d’acord! I tant!!

  T’acosello que facis campanya pel Twitter.

 2. Oriol López ha dit:

  Ignasi,

  Primer de tot aclarir que, potser sóc culpable d’embarcar-vos en aquest bloc col·lectiu ‘Des de la Mediterrània’, però, en tot cas, la meva funció no és ben bé la de director del bloc, la direcció l’estem imprimint entre tots els que fem ‘Des de la Mediterrània’. I sembla que va per molt bon camí.
  Pel que fa a la iniciativa que proposes, poder tenir una versió en català del National Geographic em sembla de justícia. I tens el meu recolzament. Pel que fa a la causa que has obert al Facebook, em van tancar el compte al Facebook ja fa temps i ara estic al Twitter i no tinc cap ganes de tornar al Facebook perquè em tornin a tancar el compte quan els doni la gana. Però, si puc col·laborar d’alguna altra manera, com fent-ho córrer al Twitter, com et recomana que facis en Jan Martínez, m’ho dius. De moment, començo compartint aquest article teu amb la meva xarxa Twitter.

 3. Tomàs ha dit:

  Tot suma i aquesta iniciativa sembla prou interessant.

  Hi ha tant de camí a recórrer encara que qualsevol passa en el sentit correcte l’hem de rebre amb entusiasme.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: