Energia solar al jardí, experiències per els més petits.

Una manera fàcil de començar amb l’energia solar és al jardí. Podem experimentar amb petites llums, sortidors per els estanys o bombes per a petites fonts d’aigua. Les llums solars són bastant assequibles i normalment venen desmuntades en 3 o 4 parts que cal muntar. És interessant observar-les, i ens adonarem quants dies es carreguen depenen de si fa més hores de sol o menys perquè esta ennuvolat.

El més joves cal que es familiaritzin amb les energies renovables i l’energia solar és una d’elles. Els jocs educatius són una manera d’experimentar fàcil i d’aprendre la font d’energia que és el sol i les seves avantatges per produir calor que escalfi l’aigua o electricitat per il•luminar o fer funcionar maquines diverses.

Moltes escoles verdes treballen el concepte del estalvi de l’energia i algunes treballen la producció d’energia. L’energia solar és una bona manera d’entendre els conceptes de producció, estalvi i consum. Conceptes importants que cada dia seran més importants en les nostres vides.

Aquesta setmana del 11 al 15 d’abril esta dedicat a l’energia sostenible seria molt interessant que tots reflexionéssim sobre el consum d’energia que fem a diari, si és possible estalviar-ne i com podem actuar perquè cada dia la producció d’energia vingui de fonts renovables que no provoquin problemes mediambientals i catàstrofes com la que s’està vivint al Japó. Innova, demana renovables de veritat com l’energia solar, les renovables ja ens aporten el 20% de l’energia que consumim i cal anar endavant.

Teresa
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Energia solar al jardí, experiències per els més petits.
  1. andreu ha dit:

    Potser fora util definir els atractius que te Re plantejar “el sistema” de energia que te el meu jardi. QUINS ATRACTIUS per mi i per el meu voltant. DESPRES que pucbfer com ho faig i qui em fa de Coach si tinc algun dubte

  2. Oriol López ha dit:

    L’energia solar i, sobretot, l’eòlica, crec que són una bona alternativa als sistemes de producció energètica perillosos i contaminants, com l’energia nuclear. Cal potenciar-les, també mitjançant l’educació, com ens proposa la Teresa.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: