Com salvar els boscos, sense plantar un arbre.

La pagina ‘The Daily Green’ ens proposa com salvar els boscos cada dia en els nostre que fer diari, sense tenir que plantar un arbre per el Dia del Arbre, que normalment es celebra durant el mes l’abril però que cada país té les seves dades concretes segons el clima i l’estació de plantació. Aquest esdeveniment es va començar a celebrar el 10 d’abril de 1872 quan per l’iniciativa del Sr.  J. Sterling Morton  a la ciutat de Nebraska  es van plantar 1 milió d’arbres en un sol dia.

Els 11 consells per no tenir que embrutar-se les mans al plantar un arbre són els següents de llista. Però recorda que plantar un arbre es beneficiós per conservar neta l’ aigua i l’aire, també inclouen el valor de la propietat i la reducció dels costos d’energia en les cases amb jardí per l’ombra que ens proporciona i l’humitat que conserva i refresca l’aire que ens envolta.
La llista dels 11 consells és:
 1. Compra productes de comerç  just com el café, té i xocolates per exemple amb la certificació de ‘shade-grown’. Productes cultivats a la selva a l’ombra dels arbres i no en plantacions de selva desforestada.
 2. Ajuda a no rebre publicitat per correu per estalviar milers d’arbres tallats per produir paper inútil que acaba a les escombraries sense obrir. Retirat de llistes comercials que envien correu publicitari.
 3. Compra productes de paper reciclat, tant d’ús d’escriptori com ús domèstic. Per exemple a EEUU es tallen un milió d’arbres al any per fer el paper de WC.
 4. Utilitza les factures electròniques i correu electrònic sempre que puguis. També estalviaràs la vida de molts arbres que són més necessaris per altres avantatges.
 5. Col·labora amb el teu suport als parcs i associacions de boscos i la seva conservació.
 6. Utilitza el préstec de llibres o utilitza la lectura de llibres electrònics.
 7. Compra mobles i objectes de fusta certificada de conreu sostenible.
 8. Utilitza bosses reusables de roba o altres materials i carrets per anar a comprar.
 9. Utilitza productes que no continguin oli de palma o que sigui de conreu sostenible.
 10. Menja més vegetaria i redueix el consum de carn vermella.
 11. Planta un arbre virtual: col·laborant amb associacions i empreses que procurin reforestar per el ús que fan de productes provinents de la selva o simplement que  donin un % per la reforestació. Especialment en aquest Any Internacional del Boscos.
jardi natural
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Com salvar els boscos, sense plantar un arbre.
 1. Oriol López ha dit:

  Molt bon recull d’idees per salvar els boscos.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: