Gràcies senyor Peces Barba

Acabo d’entrar a l’ARA digital i m’he trobat amb una notícia que he hagut de llegir dues vegades sobre una conferència que ha fet el senyor Gregorio Peces Barba en la qual parla de Catalunya.

Mai he fet això de penjar un enllaç i treballar tant poc un post, però el tema s’ho mereix.

L’enllaç és el següent: http://www.ara.cat/societat/Peces_Barba-portuguesos-catalans-advocats-Cadis_0_580142131.html

Després d’això, en algú li estranya que hi hagi persones a Catalunya que prefereixin qualsevol altra situació política que la de ser una Autonomia Espanyola?

Jo ja pensava que no, però cada dia hi ha algú que ens ajuda en el nostre camí. Gràcies senyor Peces Barba.

Tomàs Ramos – http://trt2009.wordpress.com

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: ,
Arxivat a Cultura i Societat
14 comments on “Gràcies senyor Peces Barba
 1. yeagov ha dit:

  Amb pares com aquest no em sorprén gens ni mica com ha sortit la Constitució.
  Desconec si a ells els hauria anat bé si fa 4 segles haguessin optat per Portugal, segurament als portuguesos no, i estic segur que a nosaltres si.
  És cert que van deixar a Portugal i van preferir enviar les tropes a Catalunya, però la intenció era fer la feina ràpid i després passar per la pedra al portuguesos més endavant, les circumstàncies no els ho van permetre, la guerra amb Catalunya no va ser pels castellans cap desfilada militar.
  Peces Barba és un bocamoll.

 2. Tomàs ha dit:

  Peces Barba és impresentable per utilitzar un llenguatge el més correcte que em puc permetre en una ocasió com aquesta.

  En el meu bloc ha deixat un comentari un portuguès dient que està indignat amb el que aquest senyor ha dit.

  Així i tot ja és hora que tothom se n’adoni del que hi ha. No solament en Peces ha dit el que ha dit, sinó que bona part de l’auditori li ha rigut les gràcies i l’ha aplaudit.

 3. yeagov ha dit:

  A mig dia publicaré el meu article sobre aquest tema al meu bloc i us convido a deixar també la vostra opinió.
  Quan nega la possibilitat a Catalunya i Euskadi d’independitzar-se el senyor Peces Barba demostra la seva ignorància sobre aquests fets. L’Imperi espanyol va desfer-se en menys d’un segle, i segurament si als dirigents polítics de l’època els haguessin dit l’any 1800 que només 10 anys més tard començarien a independitzar-se totes i cadascuna de les colònies haurien pensat que allò era impossible.
  Qui ens hauria dit l’any 1986 que a la totpoderosa URSS li quedaven dos telenotícies?. Si ara li parlem a la gent jove de la URSS és com si els parlèssim de l’Imperi Romà, que també va esfondrar-se.
  Els polítics espanyols de finals del XIX es negaven a creure que perdrien Cuba, ni ho consideraven possible, i va succeïr.
  Peces Barba m’ha recordat a aquells polítics del XIX. Ells també menyspreaven als independentistes cubans i filipins. La resta és història i la història ens hauria d’ensenyar a alguna cosa, clar, que Peces Barba és un polític espanyol, i aquests no aprenen.

 4. Tomàs ha dit:

  Després m’hi passo.

  En realitat el seu discurs és el d’un caducat imperialista. Sentir-lo dir que varen deixar anar als portuguesos és d’una prepotència que ratlla la paranoia.

  Hi ha massa persones que pensen com aquest senyor. Hem de fer el nostre camí, ja.

  El meu post l’he posat en el títol un “Gràcies”, perquè espero que amb actuacions com aquesta cada vegada hi hagi més persones que vegin en la independència una sortida al que ens espera si seguin lligats a aquestes persones.

 5. yeagov ha dit:

  Cert, se’ls van encendre tres focus alhora però només tenien tropes per esclafar un d’ells, ell parla de Portugal i Catalunya però també Andalusia se’ls va alçar. El temor d’Oivares era que els francesos decidissin “ajudar” als catalans, de Portugal, va creure Olivares, ja se n’ocuparien més tard. És cert que no vam independitzar-nos però els castellans van quedar molt tocats, i ja no van tenir més força per a iniciar cap guerra, podríem dir que aquella victòria dels castellans sobre Catalunya va ser una victòria pírrica perquè van perdre més del que van guanyar. I és evident que tampoc van acabar amb Catalunya, sinó ara no estaríem parlant del tema. Segurament els hauria estat més barat dominar Portugal, a nosaltres ens van derrotar però no ens van véncer.

 6. Tomàs ha dit:

  Els teus comentaris il•lustren la part històrica d’aquest tema i t’ho agraeixo.
  Crec que el tema de la independència va prenen cos i de seguir així, arribarà aviat un moment en que hi hagi una massa crítica que faciliti aquest pas.
  En la darrera mostra que parlava de les preferències dels catalans a aquest respecte i al meu entendre es podia apreciar un avenç en aquest sentit, si bé penso que hi havia massa preguntes i això a més de dispersar el vot o la preferència pot crear certa confusió.
  El que és cert és que el panorama no és el mateix que fa 10 anys.

  • yeagov ha dit:

   Els nostres partits polítics estan entestats en esbatussar-se els uns als altres i això ens fa que Catalunya perdi força davant l’Estat espanyol.

   • Tomàs ha dit:

    Totalment d’acord.

    Tinc enveja sana en aquests temes del País Basc. En allà aparquen les baralles partidistes quan han de tractar del finançament. En allà tanquen files i en aquí cadascú va pel seu camí i fa cas dels lligams que tenen amb els grans partits espanyols.

    Sense cap mena de dubte, les decisions importants tenen més força contra més unanimitat interna s’aconsegueixi.

 7. Oriol López ha dit:

  Ens recorden que ja ens van fer quedar per la força una vegada i que estan disposats a tornar a fer-ho si es donés el cas. No s’adonen que ja no estan en el mateix context que fa uns anys. Us recomano el vídeo següent en el qual Alfons López Tena explicava el 2010 les conseqüències que van tenir unes declaracions semblants a les de Peces Barba fetes en aquest cas el 2005 per un membre important de la jerarquia militar espanyola, el Teniente General Mena: http://www.youtube.com/watch?v=5gtXWLQCsVg

 8. Tomàs ha dit:

  Gràcies per l’aportació Oriol. Acabo de visionar el vídeo – que no havia vist mai- i és molt interessant.

  Com en aquell cas, espero que alguna cosa passi. Fins ara hem sentit com alguns partits polítics intentaven treure-hi pes i importància al que es va dir. No hi ha disculpa possible, és el que pensa i ja està.

  Espero que el nostre Parlament no s’amagui i reaccioni.

  No li puc disculpar el que va dir fent-se el graciós, crescut per l’auditori que li reia les gràcies i l’aplaudia, igual que en el circ romà.

  L’Imperi és l’imperi i hi ha persones que vivien millor abans que no pas ara.

 9. yeagov ha dit:

  Ja fa molts anys qui llavors era president del govern espanyol, Felipe González, va dir que “El terrorismo en el País Vasco es una cuestión de orden público, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán”. Que és el fet diferencial català?. Tenim una llengua, una cultura, unes institucions molt velles i un codi legislatiu propi, però és evident que el veritable element que ens defineix i que ha estat atacat per l’Estat espanyol sempre ha estat la llengua. És a dir, la nostra llengua, aquesta en que opinem i escrivim aquí es considerada pels governants espanyols un perill més greu que no pas un grup que posa bombes o dispara trets al cap.

 10. Tomàs ha dit:

  Entenc perfectament el que dius, i á més ho expliques d’una manera inequívoca. Però mai m’ha agradat del tot això del “fet diferencial”.

  Fet diferencial respecte què o qui? Penso que és un altre dels Eufemismes que s’utilitzen per no dir les coses pel seu nom.

  Un altre exemple és el que va utilitzar Aznar, quan sent president deia que no negociava amb ETA, però per la Tele parlava de “Movimiento Vasco de Liberación Nacional” i ningú hi deia res. Ara, per a la dreta, tot el que no sigui dir banda terrorista no existeix.

  Segur que els intranquil•litza el contingut del Fet diferencial, però som nosaltres els que no els intranquil•litzem, ja que ens donen més cops que a una “estera” i no ens hi tornem.

 11. yeagov ha dit:

  Suposo que com tu dius quan ells parlen de “fet diferencial” és per no dir les coses pel seu nom, no els agrada parlar de llengua catalana, una llengua que malgrat els esforços invertits a fer-la desaparéixer del mapa continua viva.

  • Tomàs ha dit:

   La llengua i la cultura, la manera de ser i de fer en general.

   No els interessa entrar en segons quins terrenys, com el cultural i l’econòmic.

   Mentre suportem el que suportem no es mourà res de res. Ens hem de moure per a que la “cosa” giri una mica, i ens hem de moure molt per a que la “cosa” giri molt més.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: