Boscos Singulars de Catalunya

Foto: www20.gencat.cat
El Centre de Recerca d’Aplicacions Forestal, CREAF, ha presentat un Inventari dels Boscos Singulars de Catalunya el desembre del 2011.

Hi són representats 292 indrets repartits per tota Catalunya, especialment al Pirineu. El catàleg s’ha elaborat durant quatre anys amb referencies de les mateixes persones que coneixien racons especials de més de 200 anys i els han proposat desprès de ser analitzats s’ha creat aquest inventari.

Els boscos inclosos en aquest catàleg tenen especial interès per les següents característiques:

Poca intervenció humana
Espècies rares protegides o amenaçades
Interès sociocultural i educatiu
Gestió modèlica

Un bosc singular es defineix com aquell que presenta valors molt superiors als de la matriu de boscos que conformen un territori.
Per això, es tenen en comte: l’edat del bosc que va lligada a la pèrdua d’aquest i la recuperació irreversible a l’escala de temps humana; la conservació; els usos culturals o recreatius; la biodiversitat i el valor del bosc a nivell del territori on es troba situat un mateix bosc serà diferent segons cadascuna de les comarques marquen característiques tipològiques diferents per la mateixa espècie que la faran o no singular. Per més informació pots consultar la web:
Boscos Singulars de Catalunya

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Boscos Singulars de Catalunya
  1. Oriol López ha dit:

    Una molt bona iniciativa per poder conèixer millor el nostre patrimoni natural.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: