Els misteris de Setmana Santa a Olesa de Montserrat i a Barcelona.

Avui al vespre he anat a fer un tomb per Olesa, resulta que aquí es fan una espècie de quadres religiosos anomenats “Misteris”, una costum que es va començar a documentar a la darreria del segle XVII i que avui segueix ben viva.

Així doncs, aprofitant que avui m’havia acabat d’instal·lar al meu mòbil el famós programa de retoc fotogràfic “Instagram” (si, ja el tenim disponible per a Android), he anat a fer una volta per un parell de “Misteris”, el primer el del carrer Ample és aquest que podeu veure sota aquesta magnífica arcada.

A un lloc no tant pintoresc, però amb un treball per part dels seus autors magnífic, al carrer Argelines, he fet aquesta altre foto, crec que fa justícia a la seva obra.

A Barcelona també sembla que fan un altre tipus de quadres semblants als nostres “Misteris”. En aquest cas el protagonista és el també catòlic Alberto Fernández Díaz, un senyor del PP, un senyor com cal, un senyor que estima la tradició i la família com ningú.

En aquest quadre podreu contemplar a en Alberto comportant-se de manera totalment generosa amb la senyoreta Lorena Martins, si el fet d’ajudar als altres és sempre lloable l’Alberto ens dona un exemple a seguir. Podreu sentir com en Alberto Fernández Díaz amablement li va oferir a Lorena Martins col · laborar amb el PP en “una oficina” electoral com assessora a canvi de rebre “dietes”,sense sou, sense Seguretat Social ia càrrec del partit. L’ex-president del PP de Catalunya també li va oferir a Martins emetre factures (per despeses de desplaçament,per exemple) i, a través de xecs oficials a nom del partit, pagar-la.

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Els misteris de Setmana Santa a Olesa de Montserrat i a Barcelona.
  1. Oriol López ha dit:

    Està clar que això de la família tradicional i de la fidelitat que tan prediquen, ho practiquen ben poc.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: