Independència sí, TV3 també.

Molta independència, molta independència, però a hores d’ara els valencians, que compartim una cultura i una llengua amb els catalans, continuem sense poder veure la joia de la corona, TV3. I pel que es veu, així continuarà sent. El congrés dels diputats, amb la sempre inestimable tendresa i col·laboració del PP, va dir que no. Un no rotund. Ahora no es el momento, no hay dinero… I ho va dir el mateix dia que un milió i mig de persones, entre les quals hi havia valencians, proclamaven la imminent separació de Catalunya i Espanya, un onze de setembre de 2012, entremig d’una diada històrica. És evident, per tant, que els valencians continuarem sent el germà desemparat, maltractat i acorralat d’aquesta entelèquia anomenada Països Catalans, aquell que a hores d’ara sobreviu entre corrupteles, censures i retallades interminables. Perquè ací no ha canviat res. Ara Catalunya es pot independitzar, és cert, però si ho fa naixerà amb un deute pendent amb les seues franquícies de sempre, aquelles a les que sempre ha ignorat com si es tractaren de filles descastades, això és el País Valencià i les Illes Balears, la contrapartida perfecta a tant d’èxit i tanta ànsia d’alliberament nacional. Hi ha raons per a no estar content per aquestes contrades afablement anomenades Levante español. És molt fàcil cantar els segadors envoltat de banderes estelades, mentre aquells que aguantem les potes d’un territori podrit continuem sense poder veure TV3, ennegrits per un context retrògrad on parlar en català continua sent cosa de rucs i de pobres desgraciats

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/09/11/valencia/1347396686_860110.html

Quant a

Interessat en la recreació de costums valencians i mediterranis encara no destruïts per la hipocresia i la falsedat d'aquest raconet del país.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Independència sí, TV3 també.
  1. Oriol López ha dit:

    Sergi, trobo que és potser una mica injust que carreguis contra els catalans pel fet de treballar per la nostra independència. El País Valencià pot seguir perfectament el mateix camí que ara està just iniciant Catalunya, si així ho considera la majoria dels valencians i valencianes. A mi particularment em faria molt de goig que fos així, però és, en tot cas, una decisió que han de prendre els valencians, com a poble.

  2. Maria Boix ha dit:

    Ja sé que no tots els valencians i balears penseu igual, però molts es neguen a admetre que la seva llengua és el català. Ahir, anant cap a la Marxa, a l’autocar, parlàvem amb el meu germà que seria molt bonic que el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i, jo afegia la Franja (si tot Aragó volgués, també) formessin part de Catalunya i, jo crec, que en un futur, serà així. Respecte a TV3, jo sempre he signat perquè la pugueu veure, de la mateixa manera que he signat pel català a Mallorca, he col·laborat a twitter en la campanya #ésMaó i us continuaré ajudant a tots als que, per a mi, sou germans.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: