Societat podrida

Cada vegada que apareix un nou cas de corrupció al País Valencià, un estel del cel s’apaga. Eixa és la forma més poètica de representar un problema cada vegada més escandalós al nostre territori.

Últimament pense, i segurament no m’equivoque si dic que és un pensament generalitzat, que la política està podrida. Podrida des de dins. Els casos de corrupció, els imputats, les suposades il·legalitats, els fraus, xantatges, tràfic d’influències etc, estan a l’ordre del dia. Podem parlar des de la perspectiva del País Valencià, o deixar-nos emportar pel devastador efecte de la corrupció a tot l’estat espanyol, o podem parlar d’un partit en concret o estendre-nos a un ampli ventall de possibilitats. Evidentment, qui més mana, per regla general, més casos de corrupció carrega a l’esquena, i d’això en sabran prou els dirigents del PP i del PSOE, grans guanyadors d’esta trista carrera cap a la deslegitimació de la política.

Del que vull escriure en esta entrada és sobre la responsabilitat que tenim els votants (i dels que no van a votar) que permeten que esta situació es duga a terme.

Dels abstesos de votar, no en parlaré, el fet de no triar els teus governants em sembla una falta de civisme i de responsabilitat inqüestionable, i des d’on hi ha més tela que tallar és sobre els votants, que, conscientment, exerceixen el seu dret a col·laborar en esta, a vegades, discutida democràcia. Hem permés moltes coses, massa:

  • hem donat permís als nostres polítics per què es gastaren els diners públics en grans events per tindre el nostre minut de glòria a l’escenari europeu o mundial (Fòrmula 1, copa de l’Amèrica, visita del pontifici)
  • hem deixat als nostres governants fer macroconstruccions, edificis esculturals amb continguts buits, parcs temàtics ruïnosos, hospitals que ara romanen tapiats o aeroports tancats.
  • els hem permés no presentar uns comptes clars, una justificació de la despesa.
  • ens hem dedicat a votar una volta cada quatre anys i callar i acceptar tot el que es fera en èpoques de bonança, en definitiva, la política ens ha importat una xufa (d’Alboraia evidentment).
  • hem brindat l’oportunitat de poder furtar diners o beneficiar-se dels seus poders per enriquir-se. No és culpa nostra directa, però es pot evitar en les següents eleccions castigant al partit delictiu.

Tot açò ha tingut un preu, ara difícil de pagar. Tenim unes Corts amb imputats contents de “poder demostrar que son innocents” (o no culpables) però sense dimitir, tal i com defenen en els seus suposats ideals, i amb nombroses raons com per a caure a un la cara de vergonya. Tenim un sistema autocràtic que funciona a base de decrets amagats baix l’ombra de la democràcia. Un sistema polític que s’afanya per prohibir abans de donar drets. Un govern que tracta de treballar per a un sector de la societat i no per a tots. En definitiva una màfia a la valenciana que tracta de mirar cap a un altre costat, que intenta callar les veus que tant ha silenciat durant estos últims anys.

Ara pareix que a eixa part de la societat adormida durant anys, gaudidora d’estes polítiques nefastes i de butxaques trencades, se li ha acabat el crèdit i comença a patir les conseqüències  Estem presenciant el moment de la despertada massiva d’un somni, un somni dolç i amb data de caducitat que desemboca a un malson de manifestacions, retallades, depressió i tristesa.

Tal volta este és el colp d’atenció,és el senyal que necessitava la societat per despertar i per poder valorar qui està amb el poble i qui no. El moment per adonar-se’n no era festes i grans esdeveniments.

És el moment, en definitiva, de col·locar a cadascun al seu lloc, als polítics i a la societat en general. Ens havien fet creure que érem la peça clau d’este país, i sols som un element necessari per a la glòria d’alguns. És el moment de lluitar, de posar els peus sobre el terra, i caminar.

Necessitem uns polítics justos, honrats, transparents i que lluiten per nosaltres, però necessitem també una societat madura, objectiva, responsable i que no es deixe encisar pels trucs màgics de les campanyes electorals, i que es fixe més en el treball diari de molts polítics que, des del seu escó, lluiten dia a dia pel benestar de tots i cadascun dels valencians.

Estem preparats per dur a terme el canvi o continuarem podrint-nos?

Apasionado de la informática, de la política, del deporte y vida sana. Independiente, emprendedor, incansable, constante, ilusionador, ilusionado… Coordino la web latiendadeelectricidad.com

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
5 comments on “Societat podrida
 1. Oriol López ha dit:

  Els votants tenim part de responsabilitat, però no tota, ja s’ha cuidat la classe política de no permetre llistes obertes, de posar traves a qualsevol opció política que pogués posar en perill el seu estatus, de no demanar-nos parer un cop elegits durant quatre anys de res del que fan i desfan, d’incomplir impunement els programes electorals, de no ser transparents al respecte del que fan amb els nostres diners, de prohibir referèndums i consultes populars sobre els temes fonamentals, de rebentar i reprimir manifestacions pacífiques, de censurar, etc.

 2. Un ganxó ha dit:

  Oriol, tens tota la raó. Tenim més decència, honorabilitat i dignitat els votants que no pas els politicastres. Aquesta casta la única cosa que es mereixen, és que ningú anés a votar. L’abstenció hauria de ser sempre la tònica dominant, però per allò que deia abans, tenim més sentit comú nosaltres que ells. Aquesta casta indesitjable, de la seva activitat de politicastres, en fan no una professió, sinó un negoci, com aquell que ven betes i fils, però més sucul·lent econòmicament parlant, fins al punt que realment arriben a fotre-se’n de tots nosaltres, i això és indignant, almenys´ho és per a mi, ja que a mi em collona qui jo permeto que ho faci, mai ho permeto d’aquesta gentussa.

 3. Alguns polítics ja s’ho fan per poder beneficiar-se de la seua situació, però de tota manera, moltes vegades pense que els votants, i remarque no tots, però tal volta un percentatge mínim que pot variar un resultat electoral important, haurien de tindre una miqueta més de seny i pensar fredament qui voten i no deixar-se emportar per promeses absurdes que no van enlloc.

 4. albert ha dit:

  estem preparats !! ;-)
  valencians, tots a una veu! units, com a poble, no caiguem en les trampes del anticatalanisme ni en les guerres de les senyeres,
  Reconstruïm en nostre País…ara o mai !
  ;-)

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: