Fins aquí hem arribat, punt final a l’austericidi

El FMI ha començat a reconèixer els seus errors. Diria que el cicle demencial que es va iniciar amb la caiguda de Lehman Brothers el 16 de setembre del 2008 la història dirà que va començar a acabar ahir 6 de juny del 2013 quan el FMI va reconèixer que es va equivocar en el diagnòstic i les receptes de la crisi del deute aplicats a Grècia.

Ha arribat l’hora que comencin a rodar caps a l’anomenada toika. En aquests moments no es pot dubtar que són responsables per decisions que reconeixen haver estat un error de l’empobriment, el patiment i, finalment, fins i tot la mort de molta gent. Les onades de suicidis a Grècia, Itàlia, Espanya com a conseqüència de la política d’austeritat i retallades són directament imputables a personatges de la catadura moral de Lagarde, Barroso, Draghi i, secundàriament, dels executors obligats d’aquestes decisions al capdavant dels 3 governs esmentats i no només. Errors comesos pelss euròcrates i dirigents del FMI, UE, Banc Mundial que han accentuat la mala gestió econòmica de la crisi europea. És hora doncs que les nacions de la UE li comencin a exigir responsibilitats. Començant per Angela Merkel.

Perquè no cal anar a l’Oracle de Delfos o llegir les confessions del FMI sobre els errors comesos a l’hora d’aplicar el mal anomenat “rescat” per la UE de Grècia, o l’Eurogrup a Xipre. Aquesta gent que reconeix haver equivocat la seva anàlisi i diagnòstic de la crisi del Sud de la UE i la teràpia de xoc aplicada als països danyats, Espanya inclosa, no poden continuar sent responsables d’institucions no democràtiques que decideixen sobre les vides de centenars de milions de ciutadans sense cap control ni sense rendir comptes a cap poder legislatiu legítimat pel poble.

No calen ni més comentaris ni anàlisis. Més tard o d’hora havia de passar que assumissin que les polítiques d’austericidi abocaven Europa, i sobretot l’Europa del Sud, a una recessió immunda. Quan ja fa mesos que tota mena d”analistes, economistes i no pocs polítics no sempre ‘radicals’ esquerrans vénen denunciant el model de rescat grec, el de Xipre i posant la diana en el que s’estava perpetrant a Itàlia, Espanya i tutti quanti. Cal rectificar a tota velocitat doncs i exigir responsabilitats penals per l’austericidi.

¿En Mans de QUI SOM? El FMI ha reconegut ahir que Grècia havia d”haver engegat la ‘Reestructuració’ del seu deute públic des del Principi, i no ara després de tres plans draconians d’ajust del dèficit. És a dir que Grècia hauria d’haver practicat un impagament de part del deute per impossibilitat de fer-ne front. Ahir van reconèixer que no s’hauria d’haver exigit des del principi el pagament del deute i sí afavorir reformes legislatives i econòmiques que afavorissin el creixement de l’economia. Grècia vivia una crisi i ara viu sotmesa a una depressió de magnituds no vistes des dels anys 30 a Europa, amb el ressorgiment de l’extrema dreta i la depauperació massiva de la població. I tots aquests plans aplicats a Grècia han estat en part aplicats a la resta de països del sud.

Per tant, ara és el moment d’aturar l’austericidi i revertir totes les polítiques de retallades i control abusiu de la despesa i els serveis públics. I de demanar responsabilitats penals al Tribunal Internacional de la Haia.

Periodista i professor, retallat i en precari. Integrat (que no apocalíptic) en les TIC i TACs, pensant ja en la postcrisi i postindependentista. Journalist and teacher. Oscard Wilde: "A man who does not think for himself does not think at all." Barcelona, Catalonia, in-formacio.blogspot.com

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Fins aquí hem arribat, punt final a l’austericidi
  1. Oriol López ha dit:

    Digueu-me desconfiat, però jo no em crec que hagi estat un error; penso que si acaben rectificant és perquè veuen que si continuen tirant endavant el seu pla el personal se’ls està rebotant i els perillen les poltrones.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: