Els primers catalans eren caníbals

Les restes humanes més antigues de Catalunya trobades fins ara corresponen al denominat home de Talteüll, un preneandertal. Aquesta denominació designa un conjunt de fòssils homínids (dents, fragments de crani, ossos llargs) que daten de fa uns 450.000 anys trobats a la cova de l’Aragó al municipi francès de la Catalunya Nord de Talteüll.

El descobriment de les restes fou realitzat per l’equip de l’arqueòleg francès Henry de Lumley. Les primeres excavacions a la cova es van iniciar l’any 1964, però la descoberta del crani es va produir el 22 de juliol del 1971.

L’Home de Talteüll encara no havia dominat el foc i el seu hàbitat era molt simple. Era un hàbil caçador de grans animals com ara el bisó, el rinoceront o el lleó i la carn se la menjava crua, tal com es dedueix de la manca de rastres de cendres o de foc; la seva alimentació vegetal consistia en arrels i gramínies, que exigien una potent masticació. De tant en tant practicava el canibalisme i consumien restes humans, probablement com a part d’un ritual funerari.

Més informació | Avui, Directe.cat, Ciències Socials en xarxa i Viquipèdia

Homo_erectus_tautavelensis

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: