SOBRE INCIVISME

El secretari d’estat de seguretat del ministeri d’interior, ha enviat una carta al president del F.C. Barcelona, en què se’l commina perquè el club faci tot el possible perquè a la final de copa del Rei (del rei del país veí) del dissabte vinent es respecti l’himne d’Espanya. De fet, no s’ha volgut donar detalls de la carta ja que és de caire “personal” al mandatari barcelonista. El president de l’Atlètic de Bilbao ha rebut una altra carta d’estil similar, exigint “tolerància zero” davant qualsevol acte d’incivisme.Vicente-Calderon-xiulada-massiva-ACN_ARAIMA20150312_0137_18

Que el govern espanyol demani “respecte” i “civisme” sí que té gràcia, perquè són els que no ho practiquen.  A part de les collonades de Wert, fa poc, l’entrenador de l’ Eibar, en un partit contra l’Almeria, a la roda de premsa va parlar primer en basc, per fer-ho després en castellà, la qual cosa va provocar els retrets i queixes dels periodistes a la sala presents, i de tal situació l’entrenador basc va haver de marxar. D’aquest cas ningú no se’n va ocupar ni hi va fer res, a part que hi ha molts casos similars, contra les minories nacionals als terrenys de joc, sigui per part del públic, premsa, directives etc. i ningú hi diu res, o si hi diuen no en fan cas.

Però compte! Compte amb l’himne espanyol!, una senzilla xiulada de pocs minuts és altament ofensiva. Ofensiva per a Espanya i ofensiva per als borbons – recordem que es tracta de la “marcha real” i no el “himno de Riego”, amb la qual cosa  a part de connotacions nacionalistes basco-catalanes en té també de republicanes.

De fet és lògic, Espanya està en procés de davallada i hi governa la supèrbia, perquè com va escriure Ferrater i Mora: “La supèrbia té una sola direcció: la davallada.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with:
Arxivat a Cultura i Societat
7 comments on “SOBRE INCIVISME
 1. yeagov ha dit:

  Aquest matí he escoltat a la ràdio que Cospedal demanava que si es xiulava l’himne l’Estadi fos desallotjat. Recordo que en l’anterior final, Esperanza Aguirre demanava que el partit es jugués a porta tancada, sense públic. Però tornem a Cospedal. Crec que aquesta senyora no se n’adona que és un despropòsit desallotjar 100.000 persones d’un estadi.

  • Jo crec que sí que ho sap – sinó seria molt estúpida- però són coses que de cara al seu electorat venen. Gràcies per la teva valorosa aportació

 2. rexval ha dit:

  Spain is different. És una qüestió de salut democràtica. Si hi ha un país on es venere la bandera de manera tan exagerada que en totes les pelis hi apareix és la dels EEUU. Doncs bé CREMAR la bandera de les barres i les estreles o xiular l’himne nacional NO ËS DELICTE, per la senzilla raó que allí es creuen més allà de la “llibertat d’expressió”.

  En les manis anti guerra de Vietnam, els manifestants cremaven la bandera davant del Capitoli. Quan tres atletes negres americans van guanyar un títol olímpic es posaren d’acord per donar-li l’esquena a les banderes , mostrar el seu enuig a la musiqueta i alçaren el puny en alt a lo “back power” i no va passar res perquè el que prima és la llibertat d’expressió.

  Que en prenguen nota ací i que facen com quan en Interconnecta un periodista fatxa va cremar una senyera. Ni la Espe ni la Cospedala digueren res.

  Per cert? En les tendes de xinos vénen 5 xiulets per un euro…

 3. Enric Ildefons ha dit:

  Penso que no se te que donar major importancia. Com mes le donguem importancia mes se reforçara la situació. El rey i la societat en general em de ser lo suficient maadurs de no valorar tan els signes superfuls de banderas e itmes.
  Salud
  Enric

  • Potser sí, però Felipe VI ha d’adonar-se que hi ha molta que el rebutja, per el que representa: les minories nacionals (bascos, catalans, gallecs), el republicans perquè estan en contra d’una monarquia corrupta, la gent progresita perquè és una institució retrògrada que només ha canviat la cara.
   Moltes gràcies, Enric, per la teva aportació i disculpa que ho faci tard

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: