UNA “PUNYALADA” DE FELIPE GONZÁLEZ

baixaEl que va ser president del govern espanyol Felipe González, ha publicat una carta oberta, titulada “A los catalanes”, criticant en to didàctic i paternalista primer,  i després amenaçant  amb la catàstrofe si Catalunya és independent. El que alguns anomenen  senyor X. diu frases com: “me dirijo a los ciudadanos de Cataluña para que no se dejen arrastrar a una aventura ilegal e irresponsable que ponen en peligro la convivencia entre los catalanes y entre estos y los demás españoles.”

“La idea de “desconectar” de España, como propone Artur Mas” “rompiendo la Constitución, y por ello el Estatuto”. “No conseguirán, rompiendo la legalidad, sentar a una mesa de negociación a nadie que tenga el deber de respetarla y hacerla cumplir.” “No necesitamos más liquidacionistas en nuestra historia” “No creo que España se vaya a romper” “sé que en el enfrentamiento perderemos todos    (…) En el entendimiento podemos seguir avanzando”

Caldria recordar a aquest senyor que la culpa de l’actual procés, és la sentència del TC de 2010 pel que es retallava – per enèsima vegada-  l’estatut català, duent la impotència i el disgust en la societat catalana, i una total desconfiança cap a Espanya, els seus estaments i institucions. Caldria aclarir-li que Mas no és l’endegador del sentiment sobiranista – per bé que n’és el líder- és el poble català, indiferentment de la geografia, origen, sexe, raça  i condició social, sinó hauria de veure les manifestacions, de l’11 de setembre que s’han anat fent, no haurien estat possible sense un ampli i majoritari suport popular.11224155_1038784099487708_7897821114983030210_n

Qui va trencar la legalitat  van ser els governs d’aquest senyor, que ara vol donar lliçons de legalitat. Recordem els Gal, el cas Juan Guerra, el cas dels papers del CSID o del coronel Perote. Les tortures al quarter de la guàrdia civil de Intxaurrondo o el cas Roldán.

Si tan segur està que “España no se va a romper” aleshores què el preocupa? Els catalans no volen trencar-la, voler ser nosaltres mateixos i que els temes rellevants del nostre país no es discuteixen en un altre país, que a més no ens estima.

A més, els diferents governs socialistes de González, no estimaven Catalunya, sinó recorden a principis dels vuitanta la LOAPA, un intent de tisorada a l’autonomisme de les nacionalitats de l’estat,  o per exemple, la construcció, el 1992, de  l’ AVE cap a Sevilla, en compte de cap a Barcelona, i així retardant la comunicació amb Europa durant dècades.

Caldria dir al senyor X, perdó senyor González,  que ens deixi estar tranquils, i que ha fet bons  els versos de Josep Granger : “Quan es cridi en contra nostre, (contra nostre es cridarà), i la sang ens cremi el rostre i l’agut acer la mà.”

Autor: Francesc Rebolledo

Aut

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
14 comments on “UNA “PUNYALADA” DE FELIPE GONZÁLEZ
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Aquest hominoide, perquè no és res més que això, que es titlla de ser socialista -jo també m’hi sentiria de socialista, fins i tot comunista, però que no em toquin allò meu-, és un descarat i un poca vergonya. Va ser el seu segon de bord, l’impresentable Guerra, que es vantava d’haver-se “cepillado” el nostre estatut. Que ens volen ensenyar llavors aquesta mena de gentussa ? Tots i tota aquesta gent està tement per llurs prebendes que poden perdre si nosaltres ens en anem (Déu ho vulgui!). Recordo la cara de pomes agres que fotia el nou rei (el fill del mata elefants) dies enrere quan va rebre Mas. De que s’estranyava la gent de que el rebés amb aquella cara, quan sabia que si ens en anem, potser també li retallaran el sou.
  Quin polític va ser que va dir alguna cosa que acabava amb”….però Catalunya només ens té a nosaltres”. Vaja, que estem en una altra guerra, política aquesta vegada d’espanya contra Catalunya.
  I que Déu ens guardi si perdem, perquè la venjança d’aquests energumens serà pitjor que la del assassí d’en felip V.
  I el pitjor són aquells que vivint a Catalunya i que són unionistes, no preveuen – la seva ignorància endèmica no els ho deixa veure- que ells, també ells ho pagaran, perquè en l’idioma d’en Cervantes els eskanyols diuen: Catalunya es espanya

  • Gràcies per la teva aportació, llarga i intensa, però Felip V, va ser assassinat?

   • Jordi Camps i Vergés ha dit:

    Ja, ja, ja, ja, ja, No i tant que no! Aquí la semàntica m’ha fallat. Volia dir només que era un assassí innat,era boig més a més, altrament no hagués fet tot allò que va fer en venjança per no haver triat a ell com a rei en comptes d’en Carles d’Austria.
    Mercès per la observació.

    • Val, m’ha faltat entendre-ho, volies dir que Felipe V, era un assassí. Però Carles d’ Àustria no sabem com hauria estat, com rei dels catalans, això és una incògnita.

     • Jordi Camps i Vergés ha dit:

      Posats a no saber, aleshores i per la mateixa regla de tres, tampoc sabem què serà millor, si independència o quedar-nos amb els espanyols.
      Cal aclarir que jo tampoc he entrat en la temàtica de quin d’aquells dos reis hagués estat millor. El què sí sabem, és que en felip V, tot allò que va fer, els nostres drets i furs furtats a sang i fetge, va ser per venjança.

      • Sí i Carles d’ Àustria va fúmer el camp deixant els catalans sols, i en cap moment va dir que feia tal cosa, sinó que va aconsellar que continuessin lluitant per ell, quan el millor hauria estat una rendició pactada. Sí que sabem si Catalunya serà millor si és independent, el pitjor que va fer Catalunya, va ser vincular-se a Espanya, quan el nostre país era sobirà, va tenir èpoques d’esplendor, d’esplendor internacional que ara no té.

       • Jordi Camps i Vergés ha dit:

        La història, ja és història i res no podem fer per arreglar tot allò que els reis van desbaratar
        De que Catalunya serà millor sent independent, estic d’acord amb Vós, però no ho sabem en seguretat. Allò que tenim els que volem la independència, és fe, una gran fe….. perquè no hem d’oblidar que avui les coses es fan per política i no per guerra, i ja que volem ser un nou país de la C. E., amb la colla de polítics ineptes com estan demostrant ser des de que es va crear aquesta institució, dubto de que hi puguem estar millor.
        No, no !! No és que no vulgui la independència, abans al contrari !. Jo vull la independència però lluny, ben lluny de la Merkel i de la C. E.
        Veieu, aquí també podríem posar: que seria millor ajuntar-nos amb la C. E., o fora d’ella ?

        • Aquest cop discrepo de vós. Els reis, en certa manera – em refereixo als reis catalans- no hi van tenir cap culpa, llevat de Martí l’ Humà, que no va designar un hereu clar, que tenia que haver estat Jaume d’ Urgell – català, que coneixia el país i que havia ocupat càrrecs en iFerran Soldevila parla de compromís de Casp, i la posterior entronització de la dinastia estrangera dels Trastàmara “un poble com el nostre que en el terreny públic ha mostrat sovint una pruïja gairebé malaltissa per la juridicitat”

 2. rexval ha dit:

  Diga el que diga he estat tan mentider que ningú va a creure e el diga Felipe. El cas de l’OTAN va ser emblemàtic, però la gent ha aprés. En cas contrari, ell seria el candidat del psoe, amb minúscula perquè tot és mentida. Ningú o diu res de quan va assegurar la honestedat de Pujol en començar el cas. Una volta quedà clar que no era tan honest, Felipe va callar. Solució: tant Felipe com Pujol formen part de la casta de 78, jo fique la cullera per ací i tu per allà. Ja la tirà una maneta en el cas Banca Catalana. Els dos han fet un bon negoci, tant el ric d’origen com el més humil. Veure Felipe és veure la ruïna econòmica i moral d’aquest règim que s’enfonsa. El Campechano va dir: “Tranquil, Jordi, tranquil.”

  • Discrepo, Pujol va ser perseguit pel franquisme, se li va fer un consell de guerra i va anar a la presó. Tu diràs que això ja ha passat, però pesa, i pesa molt. Una cosa és el que han fet els fills i l’esposa de Pujol. Felipe té les mans tacades de sang, i això sí que és molt greu. Si el MH Jordi Pujol va trucar Juan Carlos per interessar-se pel cop d’estat del 23-F, ho va fer bé, molt bé. He de ficar en una balança de dos plats, el bo i el dolent.

   • rexval ha dit:

    Efectivament, Pujol va tindre problemes en el franquisme, no ho dubto, com tampoc el fet que l’oligarquia espanyola ha contat en Catalunya el recolzament de la gran burgesia catalanista quan li ha convingut i franquista quan han temut pels calés, que d’això es tracta. El cas “Banca Catalana” és com el de “Botín”, furteu, furteu que la casta us protegirà. Com va dir Marx, “El capital no té pàtria”. És evident que Pujol té la seua responsabilitat. Els fills no podrien fer el que feren sense ell de la mateixa manera que sense Juan Carlos, el duc empalmat no hauria pogut fer el que feu, ni els sicaris del Gal haurien assassinat ningú sense les ordres de Felipe.

    Hi ha franquistes que diuen: “Sí això és molt roí però ho van fer perquè Franco no ho sabia”. Sona infantil. El poder corromp i quan més fort és més corromp.

    • Jordi Pujol no va tindre problemes amb el Franquisme, Pujol va combatre el Franquisme, en plena dictadura, va ser perseguit, torturat i empresonat, quan els catalanistes de debò es podien comptar amb els dits de la mà. Això no ho passa un home qualsevol. Com a governant, se li poden discutir algunes coses, però va dur la catalnització del país. Comparar els crims de sang amb el que han fet els fills de Pujol, en sembla infame.Com infame és comparar “franquisme” i “pujolisme”… Jordi Pujol no va fer matar ningú… per favor.

     • rexval ha dit:

      Aviam si m’explique bé. Encara que sóc d’esquerres sempre he admirat Pujol. L’he considerat un estadista de primera amb un passat heroic i un senyor que va lluitar pel catalanisme, Fins i tot els valencians tenim motius per estar-li agraïts. En la primera legislatura d’Aznar, el necessitaven per governar. A nivell del PV ell va pactar amb aplana la constitució de l’AVL – Acadèmia vALENCIANA DE LA lLENGUA – que està relacionada amb l’IEC. Gràcies a això, les normes peperes secessionistes no van ser aplicades. Jo, que sóc mestre, mira si l’estaré agraït a Pujol. Sense ell, Zaplana ens canvia l’ortografia.

      Un altra cosa és que considere que la gran burgesia catalana forma part dels sistema des de la Restauració de Cánovas. És així, la indústria tèxtil catalana necessitava proteccionisme econòmic i això depenia de Madrid , lloc on sempre hi ha hagut catalans de l’oligarquia catalana. Podria posar noms, però crec que no val la pena. Són coneguts, com el fet que es passaren al bàndol de Franco i el finançaren. És historia.

      De Felipe no puc dir res de bo. Estafador, mentider i assassí. Els temes Banca Catalana, el 3 % o l’afer Pujol amb o sense Ferrussola i fillada és lamentable com altres corrupcions que sabem per la dreta i per l’esquerra.

      Salut i bones eleccions. Visca la República Catalana.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: