TORNA EL CAP DE PUTA

duran-lleida-no-soy-tontoEl cap d’ Unió Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit al consell nacional sentir-se “obligat” a presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre, “perquè res li impedeix ser candidat als comicis”.  Ha fet aquestes declaracions el mateix dia en què posava a disposició del partit el seu càrrec de president del comitè de govern d’ UDC, a causa dels mals resultats de les eleccions catalanes.

El líder democratacristià, ha afegit que la seva decisió “serà molt útil a Catalunya en el moment polític actual.” O que es presenta “perquè Unió tingui representació a les Corts i aquest sigui el primer pas per recuperar-la al Parlament.”, “Avui dia hi ha un gran barranc que separa Catalunya de la resta de l’Estat,  perquè cada dia hi ha més gent que creu que cal buscar una solució acordada.”

Cal reconèixer que Duran és un animal polític, és a dir, que sap reinventar-se, però que pot donar un regust d’aprofitat. Ningú no dubta que UDC és un part degà, referent en la història de Catalunya, i que també ha estat perseguit, però la UDC d’ara, ben poc té a veure amb la de Carrasco Formiguera, sobretot en la defensa de les llibertats catalanes. Les paraules de Duran i Lleida, no són més que una sèrie de sofismes, una manera de quedar bé, sense contingut coherent. Té tot el dret de presentar-se a les eleccions, però que no digui que ho fa perquè el seu partit tingui representació al Congrés, sinó per continuar tenint una bona suite al Palace. Que hi ha un gran barranc entre Catalunya i Espanya és obvi, però ja fa segles que hi és, des que molts prohoms catalans han intentat modernitzar Espanya i cohesionar-la amb Catalunya han fracassat, i no per culpa seva, sinó per culpa d’ Espanya.

Duran i Lleida no hauria de dir que hi ha d’haver una solució acordada, el govern espanyol – sigui del color que sigui- ha de tornar tot els diners que deu al Govern de la Generalitat de Catalunya, traspassar totes les competències que encara falten, i retirar les querelles contra el president de Catalunya, aleshores, es podrà començar a parlar, del contrari, els catalans i catalanes tindran – com des del 2010 tenen- una sensació de “cornut i pagar el beure”, però tornant a la realitat, tothom sap que Espanya això no ho farà mai.

Per tant, Duran i Lleida, ha fet bona la frase del filòsof Josep Ferrater i Mora: “La supèrbia no té res de legítim, no és una manifestació d’efectiva plenitud, sinó la conseqüència d’una mancança”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “TORNA EL CAP DE PUTA
  1. elbixo ha dit:

    Enhorabona, senyor Rebolledo, ha descrit perfectament en Duran i Lleida. No pel que fa al cap de puta, que aquest extrem no el sabria confirmar, però sí pel que fa al seu únic objectiu de conservar la poltrona instal·lada a la suite de l’hotel Palace de Madrid.

    Sincerament, a mi ja tant me fa aquest bon home. I tant me fan les eleccions generals espanyoles del 20 de desembre. Espero de tot cor que Junts pel Sí i la CUP arribin a un acord el més aviat possible i comencin d’una vegada la famosa “desconnexió” (desobediència, si no volem usar eufemismes) i ens desconnectin de votar en aquestes eleccions les quals, aboquin els resultats que aboquin a Catalunya, no ens seran de cap utilitat per canviar l’statu quo.

    Salutacions,

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: