RIVERA, EL REI D’ESPANYA I CATALUNYA

68ecf-axiyxdn

Enter a caption

El Fòrum Europa de Madrid, és una tribuna política de moda a Espanya, i als seus actes hi acuden personalitats de les màximes institucions de l’estat, la UE, representants dels partits polítics i organitzacions de la societat civil. Tot es fa en un esmorzar informatiu, mig conferència i mig roda de premsa. Aquesta setmana, uns dels invitats ha estat Albert Rivera, el president de C’s i candidat a les eleccions del 20 de desembre, que va explicar el programa electoral del seu partit, sobretot incidint en l’economia de mercat i l’estat de benestar. Com no, havia de parlar de Catalunya, i sobretot si és malament. La perla va ser  “ha hecho más el Rey de España que el Gobierno de España”. A més va afegir “Cataluña es un conflicto de sentimientos cuya solución requiere gestos y empatía.”

Vejam, tots coneixem Albert Rivera, que sota unes formes força amables actua més ferotgement contra Catalunya que qualsevol lerrouxista passat en la història. Ni m’agrada el govern d’ Espanya ni m’agrada el rei, però dir que el rei d’ Espanya ha fet quelcom per Catalunya, és absurd. No precisa si es refereix a l’anterior o l’actual rei, però si es refereix a l’anterior, com a molt, podem dir “d’algun gests tímid”,  que tot seguit va contrarestar amb algun altre gest, parlant en favor de la “unidad de España” i en contra de tots aquells que “van contra la unidad de España”.

Albert Rivera quan va a Madrid, no hauria de dir res de Catalunya,  que parli de la reforma d’ Espanya, ja que es mort de ganes de governar, de tenir una cartera de ministre, o de ser el martell contra els “patriotes catalans”. Més valdria que es cuidés dels casos de corrupció del seu partit. Potser el poeta Joan Oliver, pensava en un personatge similar a Albert Rivera quan va escriure:” un país malmenat per les grapes d’uns amos,que barregen, impregnen, rebreguen i enllorden un mapa que és nostre i en dir nostre vull dir dels qui són catalans”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
16 comments on “RIVERA, EL REI D’ESPANYA I CATALUNYA
 1. yeagov ha dit:

  Crec que va ser el juny de 2006, abans que se celebrés el referèndum d’aquell Estatut que quatre anys més tard el Tribunal Constitucional va acabar d’escorxar, aquell incipient partit neolerrouxista va participar en una mena d’acte amb diversos grups i grupuscles entre els quals hi havia Falange, DENAES, el Foro d’Ermua, etc.
  En aquella època vaig escriure un post al meu bloc parlant sobre aquest tema i advertint que aquell partit neolerrouxista anomenat C’s era un perill ultradretà, llavors ells es presentaven com a centre esquerra, tot i que ja llavors se’ls veia sempre al costat d’organitzacions ultradretanes, com les abans esmentades.
  El temps ha acabat donant la raó a la meva persona, també a aquells què, com jo, vam advertir que C’s era un partit ultradretà, C’s llavors tenia un discurs monotemàtic amb la llengua que tot i haver anat ampliant amb el temps a d’altres qüestions, no ha fet més que confirmar la seva ideologia ultradretana, això si, amb una estètica /aparentment) més moderna, potser això ha fet que molta gent no se n’adoni, una versió més moderna del PP i de l’ultradreta espanyola tradicional, però només en aparença.
  Veurem l’Albert, si arribés a president del Gobierno del Reino de España, fent-se dir Alberto? No em sorprendria. Igual que no em sorprèn que demani més mà dura contra Catalunya, fins i tot, més duresa que la que demana el PP.

  • Jo crec que AlbertO, sempre serà a Espanya, un català, no el voldran mai com a president – com no van voler Miquel Roca- en tot cas, el veuran com un “catalán simpático”, que mourà la cua, els riurà les gràcies, i els diran el “malament que ho passen” els castellano-parlants a Catalunya. Agraït de la teva aportació, que espero que sigui més freqüent.

   • yeagov ha dit:

    Últimament tinc una mica abandonat el meu propi blog també. Doncs si, en Rivera vol ser més dur contra Catalunya que el que fins i tot és el PP, això acostuma a ser habitual en els col·laboracionistes, d’aquesta manera es guanya el favor dels amos. En Rivera continua sense adonar-se que aquí a Catalunya molts el veiem com un col·laboracionista (almenys així el veig jo) i a Espanya el veuen, com tu ben bé dius, com un català simpàtic (i dòcil) però català. Els pot ser útil per fer mal a Catalunya però per molt que faci sempre serà dubtós com espanyol.

    • Tenir el bloc, abandonat de tant en tant és mal meu també. Rivera s’adona com el veiem, i en treu rèdit a Madrid, i a Catalunya, és allò del victimisme que fan les minories nacionals que són d’origen d’un estat més gran. El cas dels espanyols a Catalunya, abans de la II Guerra Mundial el cas dels “sudetes” – d’origen alemany- a Txecoslovàquia etc. En canvi estem d’acord en què Rivera no passarà d’allò que és: un traïdor – o botifler- o com tu ben bé dius “catalán simpático”. Però mai no el deixaran manar, és català. Gràcies per la teva sempre rellevant aportació

    • rexval ha dit:

     Hi ha qui pensava que a Albert Rivera li passaria a Espanya el mateix que a Roca i la seua “Operació”, o siga, el 0,… però és que no és el mateix. Roca era catalanista de Pujol, tenia i té un fort accent català i no va trair la terra. Representava, amb Garrigues Walker, un liberalisme que – cas de Roca – tirava cap a Catalunya. És el somni de la burgesia catalana catalanista: convertir-se en la capital d’Espanya, una espècie de Duran i Lleida.

     El cas d’AlbertO / Albert Rivera no hi té res a veure. Un espanyolista anticatalanista i traïdor; segur que més anticatalanista que en la mitja espanyola. El delegat del Govern a no una província andalusa va intentar l’anticatalanisme amb Rivera, però no pogué: “Yo no quiero que me gobierne un ALBERT de un partido CATALÁN llamado “siutadano”. Li sortí el tir per la culata perquè Rivera deixà ben clar que sa mare és andalusa, no té cap accent català i odia Catalunya encara més que el paio aquest. Vés per on, acabà pactant amb el PSOE a Andalusia – a falta d’un PP prou gran-. Rivera és un ESPAÑOL que nasqué a Catalunya, no exerceix de català i per això ha tingut èxit a banda del recolzament financer que té.

     A mi esta gent em fa por. Tant de bo els surti malament la cosa. Són fatxes perillosos.

     • Estic d’acord amb tu, la comparació amb Miquel Roca és injusta: Miquel Roca era catalanista, però jo em referia que no el volien – es va dir oficiosament- com a president d’ Espanya perquè era català, i en aquest aspecte coincideix amb Albert Rivera, aquest últim, s’adonarà al final de la seva carrera, que mai no podrà governar, el deixaran parlar, gallejar etc. però no manarà mai. Es un catalán, més simpàtic que no pas els nacionalistes, però català al cap i a la fi. Continua amb les teves sempre importants aportacions en el meu bloc.

      • rexval ha dit:

       Tant de bo siga així, que a un català anticatalanista no el deixen ser president d’Espanya. Més vots que Roca sí que trau quasi un 20 % ha arribat a tenir en alguna ocasió. Roca no arribà ni a l’1 %.

       Gràcies per la teua simpatia.

       • Jo crec que totes les comparacions són injustes, jo comparo Rivera i Roca en alguns aspectes. Roca no era anti-català, però tenia una idea conciliadora de Catalunya i Espanya – com el general Prim, Pi i Margall etc.- i els temps dóna la raó a què la tercera via, no ha donat mai resultats, a Espanya no li interessa.
        Rivera, malgrat digui que és espanyol, parli contra Catalunya, surti en molts mitjans de comunicació, no el deixaran manar mai. Gràcies per la teva col·laboració, que et demano que sigui més freqüent.

 2. rexval ha dit:

  Ací parle del tema:

  https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/12/10/rivera-entre-millonarios-ultracatolicos-y-la-caverna-mediatica-con-tertulianos-de-extrema-derecha-y-manifestantes-en-la-calle/

  Evidentment és ultradreta. Començà en Intereconomia dient-se AlbertO amb O d’espanyol. Un multimilionari irlandés posà la pasta, el partit principal era Libertas, ultraconservador i ultracatòlic, Intereconomia va fer de mitjancera i Miguel Duran, imputat per lladre, el de la ONCE i Tele 5 – que fa firmar en contra del català- hi era dins. Berlusconi també va participar en el tema. Fracàs total. Un 0,… va obtenir, però, segons sembla, la pasta se la quedà AlbertO Rivera. Parlem de més d’un milió d’euros.

  Rivera recorda l’extrema dreta austríaca o sueca, corbateta i “liberal”, però són d’extrema dreta dissimulada. Ciudadanos va ser creat per Intereconomíoa, els firmant del paperet amb Arcadi Espada, FAES i el beneplàcit del PP. La seua missió és arreplegar els vots que el PP perd per lladre i després re-guanyar-los pactant. Rivera és un instrument del sistema capitalista, no té cap programa que no siga repetir el que li diuen els bancs i l’IBEX 35. Alerta amb aquesta gent.

  Dos catalans traïdors amb nom doble: Aleix-Alejo Vidal-Quadras (Vox) i Eduardo-Eduard Punset (Ciudadanos). Montserrat Caballé va firmar el paper en contra del català, però de moment no s’ha posat “Monserrate”, denominació habitual a Múrcia.

  • Gràcies per la teva interessantíssima informació, totes aquestes dades m’eren desconegudes i fa que surtin a l’aire unes coses que fan bones les paraules de Shakespeare: “Alguna cosa fa pudor a l’estat de Dinamarca”

 3. yeagov ha dit:

  A Rivera el podem veure perfectament com el Lerroux del segle XXI. Un paio amb un ego enorme, demagog, catalanòfob, anticatalanista, espanyolista, etc. I sembla què, com Lerroux, generosament finançat, si a Lerroux el finançava el mateix Estat (mitjançant els fons reservats), sembla que a en Rivera el financen personatges molt sinistres, apart de l’IBEX35.

  • “Paios amb un ego enorme” n’hi ha molts, sens dubte Albert Rivera, però d’ aquest “paio” no destacaria que té “l’ego enorme” sinó el que dius tot seguit, “demagog, catalanòfob” etc. Sobre el que dius del seu finançament ho desconeixia, però evidentment, el creixement enorme de C’s no és casualitat. Gràcies per la teva aportació, i sisplau que sigui més sovint.

 4. rexval ha dit:

  Ibsen deia que el problema del “sufragi universal” era que hi havia més idiotes que intel.ligents. Esperem que els estúpids siguen minoria perquè aquest paio és perillós, més que el PP.

  • No sabia que la frase fos de Ibsen, algun dia el llegiré, però jo diria que hi ha més persones “manipulables” o “amb poc criteri propi”. Rivera és perillòs, efectivament, però és vulnerable i amb el temps se’l coneixerà. Gràcies per la teva aportació, que sigui, sisplau, més freqüent.

   • rexval ha dit:

    Sempre tan amable. Tant de bo tingues raó sobre AlbertO /Albert Rivera – de jovenet es deia Alberto -A mi em fa l’efecte que ell no fa sinó repetir el que li diuen, que és un titella però de darrere hi és l'”ideòleg”. Et passe un enllaç del meu blog sobre Ibsen. Pense que les obres millors són “L’enemic del poble” i “Casa de nines”. La primera tracta sobre el sufrago universal, que no aprofita perquè la majoria és tonta o manipulada pels mitjans d’informació. La segona tracta el tema de la dona i es precursora del feminisme. La seus noruega era tan conservadora en la seua època que se n’anà durant 27 anys. Però l’home, que a més d’anarquista era nacionalista, tornà i creà el teatre nacional noruec lluitant contra les influències sueques i daneses. Hui és considerat un heroi nacional com Sibelius a Finlància, que hagué de bregar contra el suecs que eren com els castellans escandinaus. Si t’agrada Ibsen pots descarregar-lo debades ja que és de domini públic. El trobarà en anglés i en castellà. Aci és l’enllaç

    ¨https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/12/11/henrik-ibsen-un-enemic-del-poble-peer-gynt-edvard-grieg/

    Et recomane veges el youtube i te’l descarregues. És antic però molt bo, de quan solament teníem TVE però feien coses bones com aquesta. Que hi farem!

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: