CAGAR-SE EN EL REI

10392393_861851717160505_3495268121999249461_nBru Ródenas, un home de 38 anys, va difondre mitjançant twitter, als seus 349 seguidors una piulada que “se cagaba en el rey, la reina y la Corona”, i dir de  Felipe VI i Letizia: “hijos de puta” i “Tontopollas”.  La Audiència Nacional ha condemnat a, a pagar 240 euros per un delictes de “injurias al rey”. La fiscalia sol·licitava una pena de nou mesos de presó, i finalment, s’ha acceptat una pena mínima de quatre mesos de multa, per la quantitat abans citada.

Pot estranyar que un òrgan judicial com l’Audiència Nacional, que destaca per perseguir narcotraficants, terroristes, estafadors de nivell nacional i internacional, para esment en un navegant de xarxes socials, que ha manifestat les frases, abans citades. El que no estranya és que, la Corona espanyola, tan desprestigiada pels seus escàndols,  estafes i  luxes, en un temps de crisis econòmica, sigui objecte de crítiques, i fins i tot d’ atacs, ja que el sistema no atura els excessos de la monarquia. És lògic que els espanyols, i  a més les minories nacionals, molestes per la falta de tacte cap a les seves particularitats i drets d’autodeterminació, facin servir alguna vàlvula d’escapament.

Com  social-demòcrata, rebutjo l’actitud de certes institucions actuals, la casa de Borbó, per exemple, però com a català encara més, perquè no em reconeixen els meu dret com a ciutadà, nacionalment català. Perquè com va escriure Hemingway: “Crec molt en la República. Crec molt en la República i tinc fe en ella, com els creients de la religió creuen en els misteris.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “CAGAR-SE EN EL REI
  1. didaclopez ha dit:

    El caràcter sagrat del cap d’estat en les monarquies implica la penalització de qualsevol qüestionament d’aquesta figura. Més encara, si hom dedica recursos policials i judicials a seguir aquestes piulades o, si escau, a fabricar-les

    • Caràcter sagrat de la monarquia? jo crec que no, sinó mira les monarquies holandesa, sueca, noruega o danesa, no sentiràs cap rumor del que passa aquí, jo crec que sobretot, es tracta del tema dels borbons, o d’una Espanya corrupta. Jo com a català, sempre preferiré la república abans que la monarquia, però també he de reconèixer que hi ha monarquies i repúbliques. Gràcies per la teva contribució, i sisplau que sigui més sovint

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: