ELS CAP DE PUTA D’UNIÓ

duranfakeUnió Democràtica de Catalunya ha dit que no es presentarà a les properes eleccions del 26 de juny. Serà el primer cop, des de la dictadura de Franco, que Unió no acut a unes eleccions. L’excusa és que es centraran en les eleccions catalanes, previstes d’aquí divuit mesos, i que disputaran l’espai centrista. A més, l’actual secretari del partit Ramon Espadaler, ha dit que aquesta renúncia “No ha estat una decisió fàcil”, i que hi ha d’altres factors com “reformulació interna”. A més, Montse Surroca i Josep Antoni Duran i Lleida, recomanaran el vot en blanc.

Quina és la realitat? L’enorme fracàs de la tercera via, en anteriors comicis catalans i espanyols, visible pel que fa a resultats numèrics, i UDC té zero. A més, la doble cara de Duran i Lleida – a Madrid i a Catalunya- dient unes coses aquí i unes altres allà han fet mal a un partit, que va ser fundat el 1931, que per la seva condició de catòlic va sofrir la persecució de sectors exaltats en el bàndol republicà, en la zona feixista van ser perseguits per la seva condició de catalans i catalanistes, i amb un líder, Manuel Carrasco i Formiguera, afusellat.

Els nacionalistes catalans que hi havia a Unió, han marxat,  quedant un enorme deute, senyal que les coses no s’han fet bé, ni nacionalment ni econòmica, i per és això, sobretot que  no es presentaran a les eleccions. I s’han fet realitat les paraules del llatí Ciceró: “Aquell monstre, aquell fenomen ja no ordirà, des de l’interior de les muralles, cap més estrall contra les muralles mateixes.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “ELS CAP DE PUTA D’UNIÓ
  1. rexval ha dit:

    DURAN I LlEIDA SEMPRE HA VOLGUT SER MINISTRE ESPAÑOL, però amb qui? O PP o C’S. Unió no existeix ni en Catalunya, extraparlamentari. Potser amb els citats partits…

    • Efectivament, l’ambició de Duran i Lleida – ser ministre o quelcom similar- ha fet que fet un partit quedi a zero – políticament- i menys de zero – econòmicament-. No crec que els caps visibles del partit tinguin cap intenció de “pagar la festa”… Unió existirà en el record, d’aquells que la van crear i d’aquells que van morir per ella, i pels que van ser perseguits

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: