PROHIBIR L’ESTELADA

21ea17f6651745f003626de026ee64bbLa final de copa del rei (del rei del país veí), entre el F.C. Barcelona i el Sevilla, es jugarà a l’estadi “Vicente Calderón” de Madrid, el proper 22 de maig. La delegada del govern central a Madrid, la senyora Concepción Dencausa, ha ordenat a la policia  que ningú porti “elements perillosos com bengales o ampolles, ni tampoc materials de propaganda racista, xenòfoba, política o religiosa” que pugui generar conflictes.  Dancausa, ha assegurat que les estelades estaran prohibides, i  per la Llei de l’ Esport espanyola.

El F.C. Barcelona, s’ha pronunciat, en contra i  oficialment d’aquesta manera “ aquesta decisió és un atemptat contra la llibertat d’expressió, un dret fonamental de tot individu a expressar les seves idees i opinions lliurement i sense censura, reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans.”

La conclusió de tot plegat és que l’ Estat Espanyol, té molts tentacles que actuen en diferents punts, sempre en contra de Catalunya, encara que l’excusa sigui ben pobra. Ja coneixíem tentacles molt eficients: el Tribunal Constitucional, l’ Exèrcit, la Diplomàcia, i ara l’Esport. El Barça ha estat a l’altura que havia d’estar, defensar el nostre país amb la llei a la mà – els Drets humans-, com ha estat sempre que Catalunya ha estat subjecta: la dictadura de Primo de Rivera, la de Franco etc. i ara, aquesta paròdia de democràcia espanyola, també. Els catalans i catalanes que aniran a veure el partit i que tenien la intenció de dur l’estelada, que la duguin igualment, i els que no tenien cap intenció, també, i més serem els que la veurem des de casa, que també l’exhibirem. Veurem com tots plegats fem realitat les paraules de Francesc Macià: “Aixeca en ton cor un altar a Catalunya i jura en ell no deixar de treballar constantment per la seva redempció, que la necessita, la mereix i la obtindrà”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
12 comments on “PROHIBIR L’ESTELADA
 1. yeagov ha dit:

  Començaré amb dos apunts:
  1-Dancausa, delegada del govern espanyol a Madrid (la Llanos d’allà) és filla d’un falangista que va ser alcalde de Burgos durant el franquisme. El pare va militar a AP i va abstenir-se en la votació de la Ley para la Reforma Política, que va donar pas a la Transició.
  2-Dancausa que ha prohibit les estelades per considerar que poden ser causa d’aldarulls, ha autoritzat una manifestació pels carrers de Madrid el dia abans d’un grup ultradretà, racista i xenòfob.

 2. Gràcies per la teva informació, la qual desconeixia. Doncs tu mateix retrates aquesta dona: hipòcrita, com l’actual raquítica democràcia espanyola. Gràcies per la teva aportació, que espero que sovintegi.

 3. yeagov ha dit:

  L’any 2012 – fa 4 anys – se celebrava la Copa del Rei, llavors van produir-se uns fets semblants, semblants que no iguals. Recomano especialment el dos.

  1-Manifestació feixista el mateix dia de la Copa del Rei https://buscantraons.wordpress.com/2012/05/12/manifestacio-feixista-el-mateix-dia-de-la-copa-del-rei/

  2-La rocambolesca història d’una Copa del Rei que va entregar un príncep (I) https://buscantraons.wordpress.com/2012/05/26/la-rocambolesca-historia-duna-copa-del-rei-que-va-entregar-un-princep-i/

  3-La rocambolesca història d’una Copa del Rei que entregarà un príncep (II)
  https://buscantraons.wordpress.com/2012/05/25/la-rocambolesca-historia-duna-copa-del-rei-que-entregara-un-princep-ii/

  4-La rocambolesca història d’una Copa del Rei que entregarà un príncep
  https://buscantraons.wordpress.com/2012/05/23/la-rocambolesca-historia-duna-copa-del-rei-que-entregara-un-princep/

  Les semblances estan en el fet que es celebra la final de la Copa del Rei envoltada de polèmica i que les autoritats espanyoles van actuar més com uns piròmans que no pas com persones assenyades. Les diferències són principalment que la manifestació i el partit l’any 2012 eren el mateix dia, en canvi aquest any hi ha un dia de diferència. Altres diferències són que algunes persones han canviat.

  • Pel que veig, és un tema que tu ja has tractat, i fins i tot, conreat, sobradament. Algunes persones han canviat, efectivament, i d’altres no, i no canviarà llur actitud contra tot el que sigui diferent a Espanya. Però nosaltres sí que hem de canviar, per ser més nosaltres. Agraït per la teva col·laboració, per fer-me saber aquestes articles teus, ja publicats fa anys, que a grans trets, vénen a ser d’un estil com el meu.

   • yeagov ha dit:

    Avui ha sortit Tebas, president de la Lliga de Futbol, i membre de Fuerza Nueva, dient que les estelades “defienden la destrucción de España”, no li he escoltat dir mai això de les estanqueres amb pollastre, banderes de les SS i esvàstiques que es veuen en alguns estadis, però suposo que no criticarà mai estendards amb els quals ell i molts alts càrrecs de l’Estat se senten ideològicament identificats.
    Que podem esperar d’un país on bona part de la classe política, periodística i de l’alt funcionariat té afinitat ideològica amb tota mena de règims totalitaris i troben normal glorificar criminals i els seus actes mentre els projecten sobre façanes?

 4. rexval ha dit:

  La tipa aquesta és una fatxa impresentable. Alguna cosa s’haurà de fer per parar-li els peus i tornar-li la visita.

 5. rexval ha dit:

  Hola, escric per ensenyar-vos l’estrelada valenciana, que molta gent no coneix. Es va fer servir durant la República. Era del partit Esquerra Valenciana, nacionalista d’esquerres, i tenia relacions amb ERC. Ara forma part de Compromís, coalició que ha pujat molt en les darreres eleccions.

  https://ca.wikipedia.org/wiki/Estrelada

  Salut //*//

 6. Doncs moltes gràcies per aquesta aportació, la qual desconeixia. Moltes gràcies i records al País Valencià!

 7. yeagov ha dit:

  Vull afegir un document: twitdoc.com/5T2Y
  El Parlament de Catalunya va reconèixer l’estelada el 29 de gener de 2014 “com a símbol que representa un anhel i una reivindicaciódemocràtica, legítima, legal i no violenta.”
  L’Estelada, com la coneixem ara, neix el 1918, tot i que ja des de 1904 ja hi havia algun disseny previ.

 8. Gràcies per aquesta aportació, jo no la coneixia, però demostra que l’estelada és legal, de totes totes

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: