Globus grocs

globusGrocsAl partit de Champions del dia 4 d’aquest mes, el Comitè de Defensa de la República va repartir globus grocs, als accessos del Camp nou, com a protestat i suport a l’empresonament del MH Puigdemont a Alemanya, i com a suport a d’altres empresonats i exiliats patriotes catalans tots ells. A l’arribar al minut 17:14 de la primera meitat van aparèixer globus grocs al cel, a les grades i a la gespa. Arran de tot el dit anteriorment, la UEFA (màxima autoritat europea futbolística) ha expedientat el F.C. Barcelona per suposat llançament d’objectes al camp.

Sembla mentida que amb les barbaritats que s’han fet en estadis de futbol europeus com llançament de bengales, objectes més o menys contundents, crits xenòfobs i racistes i que es pugui obrir expedient per uns inofensius globus, sense cap contundència i que al més mínim pessic desapareixen, de debò que és vergonyós i ridícul. És en la mateixa línia que les multes per les estelades. Tot allò que és català i reivindicatiu de Catalunya, és objecte de persecució.

A mi em va fer feliç veure els globus grocs, pels motius anteriorment dit, i n’hi ha que els farà feliços que s’obri l’expedient (i encara rai que només sigui això) al Barça, perquè com va escriure Sigmund Freud: “La felicitat, però, és quelcom absolutament subjectiu.”

Autor: Francesc Rebolledo

 

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: