Acostem la fotònica al jovent!

Amb l’objectiu d’apropar al jovent la recerca sobre fotònica que es fa a Catalunya, la Direcció General de Recerca (Departament de Recerca i Universitats) acaba de fer un nou lliurament de la col·lecció RECERCLIPS en què s’explica la recerca en ciències fotòniques duta a terme des de l’ICFO, un dels centres de recerca més prestigiosos d’Europa.

L’Institut de Ciències Fotòniques, a Castelldefels.

Per tal de fomentar les vocacions científiques entre els més petits, la Direcció General de Recerca del Departament de Recerca i Universitats ha produït el vídeo El poder de la llum: Descobreix l’ICFO. Sota la conducció de la popular influenciadora Farners Pei Hong, i adreçat a nois i noies d’educació secundària i darrers cicles d’educació primària, el vídeo fa un recorregut per la recerca duta a terme a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

El vídeo dona veu de manera amena i informal a la comunicadora científica Marta Martín i a diversos investigadors júniors i sèniors del centre (Maria Marsal, Jennifer Aldama, Pelayo García de Arquer) que exposen la seva recerca en àrees com ara la medicina i la biologia, les tecnologies de la informació, els sensors ambientals, la ciència quàntica i les aplicacions de nanomaterials com el grafè, entre altres, i posen llum a la foscor en un dels àmbits de coneixement emergents més apassionants.

El poder de la llum: Descobreix l’ICFO és el tercer vídeo de la col·lecció RECERCLIPS de divulgació de la recerca i promoció de l’interès per la ciència entre el jovent. Cada any es produeix un nou vídeo de la sèrie, que es focalitza en un centre de recerca o en una gran infraestructura cientificotècnica del sistema català de coneixement.

El primer RECERCLIP (ALBA, una aventura inesperada) es va dedicar al sincrotró ALBA i a les propietats de la matèria a escala atòmica i molecular. El personal del sincrotró organitza visites guiades en què estudiants i públic general poden passejar pel recinte experimental i conèixer les diferents línies de llum i els equipaments de la instal·lació. En aquest vídeo es narra una visita en què un grup d’estudiants de primària de l’escola Sant Vicenç, de Mollet del Vallès, descobreixen el sincrotró… amb un final inesperat.

I en el segon RECERCLIP (Una recerca GENial a l’IDIBELL), la youtuber Juliana Canet descobreix el món de la genètica i l’ADN parlant amb els investigadors i les investigadores del centre de recerca IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge especialitzat entre d’altres en l’estudi del càncer, la medicina regenerativa i les neurociències.

Xavier Lasauca i Cisa
Blog L’ase quàntic

Anotacions relacionades:

Advertisement

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Podeu escriure el vostre comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: