La crisi no és només econòmica…


Heu vist el vídeo, la crisi no és només econòmica, ens demana un canvi, petit molt petit, fes menys deixalles, reusa, compra amb criteri i localment, tanca el llum quan surtis de l’habitació, camina, agafa l’avió per viatges llargs de dies, cuina: les amanides són ràpides de fer, aprofita tot el que tinguis abans de llençar-ho.

Moltes civilitzacions abans de la nostra van caure en decadència pel mateix problema, els recursos naturals, sempre després d’anys d’abundància mal gestionada ve la crisi, els recursos són difícils d’obtenir i la civilització desapareix. Els grecs van haver de fer el port fins a tres vegades perquè la desforestació i les pluges l’enterraven de detritus. Els romans van acabar els recursos de les mines obertes, els castellans l’or de les Índies i nosaltres a l’Era industrial estem acabant amb els recursos energètics: petroli, gas i carbó, i contaminant la nostra atmosfera, que li caldran més de 200 anys per recuperar-se. El planeta continuarà amb nosaltres o sense nosaltres. Potser no creus en el canvi climàtic per les emissions de gasos contaminats, però potser si en l’economia. Cap d’aquest petits canvis et pot fer mal i és una bona medicina pel medi ambient que t’envolta. El reajustar-nos depèn de cadascú de nosaltres i els nostres actes valen molt i molt.

Teresa

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “La crisi no és només econòmica…
 1. Oriol López ha dit:

  Tots podem fer petits canvis en el nostre dia a dia que contribueixin a reduir la quantitat de residus que generem i la quantitat de recursos que consumim.

  Oriol López

 2. Jordi ha dit:

  Moltes vegades el camí ens el fem més estret o la porta més petita nosaltres.
  He remenat una mica el bloc, m’ha agradat. A seguir per aquest camí.
  Si vols passejar-te pel meu, és: http://www.miradesalvent.blogspot.com
  Salut i sort

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: