Cicló al Mediterrani? Medicane.

Des de la Mediterrània és interessant que ens fem ressò d’un fenomen meteorològic poc corrent a la nostra mar, el qual estem vivint a hores d’ara.

Ja feia dies que els meteoròlegs ens anunciaven una situació isobàrica gens corrent per a la nostra costa de la mediterrània occidental. Els models s’ajustaven i les previsions cada dia eren més clares, a partir de l’11 d’octubre arribaria un potent sistema de baixes pressions a casa nostre. Alguns meteoròlegs s’atreviren a mencionar el nom de cicló, amb la boca petita, altres directament mencionaren el desconegut Medicane. Tal i com indica la seva paraula composta de les angleses Mediterranean Hurricane, el medicane és un “cicló mediterrani”, fenomen rar al mare nostrum però que sembla estem patint a hores d’ara. Precisament la següent imatge correspon al mapa isobàric previst per aquest matí (12 h UTC).

Ara bé, estiguem en una situació de medicane o no, des de Blanes el que sí que hem notat ha estat el fort temporal de mar de tota la jornada d’ahir, el qual es va anar intensificant amb el pas de les hores.

Aquí tenim una mostra de l’evolució temporal d’ahir en fotos:

Sa Palomera des del Passeig de Mar, 11/10/10, 09:30 h.

Sa Palomera des del port esportiu, 11/10/10, 09:30 h.

Temporal intensificant-se. Les andanes ja pujen al Passeig de Mar, 11/10/10, 18 h.

Boies arrencades del mort i portades al Passeig de Mar pel temporal. 11/10/10, 18:30 h.

Temporal des de Sant Andreu de Sa Palomera. 11/10/10, 18:30 h.

Aquesta és una mostra de les fotos que vaig fer ahir. Més imatges a l’entrada del meu bloc: http://pepquimic.wordpress.com/2010/10/12/medicane-el-ciclo-mediterrani/

 

Pep Anton Vieta

http://pepquimic.wordpress.com

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Cicló al Mediterrani? Medicane.
  1. Oriol López ha dit:

    A Barcelona el cicló no ha arribat, però sí que bufa un bon vent.

    Oriol López

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: