1984, d’Orwell

"1984 by George Orwell", de Benny LinLa feina de Winston Smith, funcionari del Ministeri de la Veritat, consisteix a corregir dades històriques segons els cànons establerts per la doctrina del Partit. Però Winston ja no aguanta més i l’únic que desitja és veure com cau el règim imperant. Ens trobem en ple Estat totalitari. La vigilància despietada d’aquest règim ha arribat a apoderar-se de la vida i la consciència de la gent, fins al punt d’intervenir en els racons més íntims dels seus sentiments. El Gran Germà ho veu tot, ho sent tot i ho controla tot. Davant d’aquest infern, Winston decideix rebel·lar-se i assumir el preu a pagar per aquest crim: l’eliminació total de l’individu i de qualsevol rastre que en provi l’existència.

El text anterior correspon a la presentació que podem trobar a una versió catalana publicada per Edicions 62 de la novel·la 1984 de Georges Orwell (1903-1950). Aquesta obra de ficció del 1949 no ha perdut vigència amb el pas dels anys i, fins i tot, és fàcil trobar certs paral·lelismes, salvant les distàncies, entre alguns dels aspectes del món de ficció que planteja i la nostra realitat actual.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “1984, d’Orwell
  1. elbixo ha dit:

    És una de les millors novel·les que he llegit. I tal com dius, resulta molt actual en diversos aspectes.

    Com a curiositat, he recordat una “divertida” imatge amb què podem trobar-nos mentre passegem per Barcelona…: plaça George Orwell.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: