Pa amb tomàquet

Pa amb tomàquet, de Calafell Valo

Si pensem un moment en aquelles coses que són pròpies de la nostra cultura, una de les que ens venen al cap és, sens dubte, el pa amb tomàquet. Però, què seria el pa amb tomàquet sense el tomàquet? Ben poca cosa, certament!

El tomàquet va venir d’Amèrica fa ara uns 500 anys; es tracta, doncs, d’una incorporació relativament nova a la nostra cultura mil·lenària. El pa amb tomàquet és el paradigma que ens mostra com s’ha construït i com es construeix la nostra cultura, integrant-hi constantment nous elements que arriben d’arreu. Així és com una cultura creix.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Pa amb tomàquet
  1. Fas venir ganes de menjar-ne…

  2. Sophia Blasco ha dit:

    De vegades, ens pensem que les cultures són impermeables i inamovibles; i ans al contrari, són permeables i estan en permanent moviment, per això avancen.
    Gracies, Oriol, per recordar-nos-ho d’aquesta manera tan entranyable!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: