Any Internacional dels Boscos – 2011

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2011 com l’Any Internacional dels Boscos per afavorir i aconseguir un desenvolupament i ús sostenible que permetin la conservació de tot tipus de boscos al planeta Terra.


A les següents web i trobareu tota l’ informació que es vagi produint durant l’any.
http://www.un.org/en/events/iyof2011/index.shtml
http://www.un.org/esa/forests/index.html

Els boscos són molt importants per diferents raons, la principal per la diversitat biològica de plantes i fauna que hi viuen i tenen el seu hàbitat. Els boscos acostumen a tenir una alta quantitat d’arbres i ajuden a modular els fluxos hidrològics, conserven el sòl de l’erosió i el que és més important fixen el CO2, atrapant-lo i per tant mitiguen el canvi climàtic. Més a més, pel procés de la fotosíntesi capten el CO2 i produeixin oxigen que ens és tant necessari per viure. El Banc Mundial calcula que la desforestació del planeta representa el 20% de les emissions de CO2 i altres gasos contaminants. També sabem que dos terços de totes les espècies que viuen al planeta s’hi troben i la seva destrucció, especialment el boscos tropicals produeixen la pèrdua de 100 espècies per dia.

Els boscos constitueixen els espais més importants de la biosfera terrestre i per això cal protegir-los. La FAO estima que cada any es perden més de 130.000 km² de boscos a causa de la desforestació, una extensió similar a la de quatre vegades Catalunya. La conversió a terres agrícoles, la recollida insostenible de fusta, les pràctiques de la gestió inadequada de la terra, i la creació dels assentaments humans són les raons més comunes per a la pèrdua de zones boscoses.

El 2006 a la resolució http://www.un.org/en/events/iyof2011/resolution.shtml l’assemblea general va decidir dedicar el 2011 a ser l’Any Internacional dels Boscos. I va encarregar a la Secretaria General de reportar a l’Assemblea General i preparar l’any.
Del 24 de gener al 4 de febrer en la novena sessió del Fòrum del Boscos de les Nacions Unides s’inaugurarà l’Any Internacional dels Boscos. Moltes són les conferencies i actes que es duran a terme aquest any.

Us convido a tothom a participar en plantacions d’arbres, en jornades de neteja del bosc de deixalles, en recomptes de biodiversitat, en protegir, conservar i no tallar arbres.

Teresa
http://www.unjardipermenjarsel.blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
3 comments on “Any Internacional dels Boscos – 2011
 1. Oriol López ha dit:

  Esperem que aquesta iniciativa, l’Any Internacional dels Boscos, serveixi per a fer-nos més conscients tots plegats de la importància de la seva conservació.

  Oriol López

 2. Jan Martínez i Alonso ha dit:

  Un bon any per començar projectes de recuperació als boscos catalans, fent d’aquets un veritable bosc mediterrani.

 3. Tomàs ha dit:

  Tant de bo serveixi per millorar la situació que en alguns llocs es torna insostenible. A l’Amazònia, a Borneo i a la Xina segueix la liquidació les zones boscoses.

  Paguem tants impostos que la veritat és que no m’importaria pagar una mica més, si aquesta part servís per a que no passes el que passa i compensar els països que tallen arbres per diners.

  Ara s’ha posat de moda que particulars i empreses i bancs comprin extensions boscoses per protegir-les. Bé, és millor això que no pas una altra cosa, però tampoc sembla la millor solució. A Catalunya, la que abans es deia Caixa de Catalunya havia comprat grans extensions de terreny per a protegir-lo. Veurem que passa.

  Penes més dures per als que cremen boscos tampoc estaria de més.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: