Mama, de gran vull ser expresident del govern

I no els hi manca raó al que així pensin. Fa uns dies es podia llegir a la premsa com ja tenim als dos darrers expresidents del govern d’Espanya col·locats.

La notícia és que Felipe González ha fitxat per Gas Natural com a Conseller Independent i José M. Aznar ho ha fet per Endesa, com a Conseller Extern.

Quan varen deixar de ser Presidents del Govern, varen sortir amb una Pensió Vitalícia d’uns 80.000Euros anuals, reconeixement protocol·lari, medis materials i econòmics com cotxe oficial, dos assistents i servei de seguretat.

José M. Aznar i Felipe González - www.elpais.com

Així com amb una incompatibilitat legal per ser contractats durant 2 anys en empreses amb les quals haguessin tingut relació en la seva activitat pública (atès el seu càrrec, es podria dir que totes).

Aznar, que per aquest nou càrrec rebrà 200.000Euros anuals, haurà de compatibilitzar aquestes funcions amb les de president de FAES, professor de la Universitat de Georgetown, assessor de l’Atlantic Council i membre  del Consell de News Corporation (del magnat Rupert Murdoch, amb una remuneració anual d’uns 170.000Euros).

Felipe González, que rebrà uns 125.000Euros a l’any per aquest nou càrrec, l’haurà de compatibilitzar amb els de president del Grup de Reflexió per al futur d’Europa i de la Fundació Progrés Global, i com a membre del Club de Roma i del Consell d’InterAcció.

Les empreses, al contractar als expresidents compren els serveis de persones que els poden assessorar, però també adquireixen la capacitat que aquests tenen per obrir portes, la seva agenda i la seva targeta de visita. Les seves opinions són escoltades i encara mantenen una certa influença en els seus partits.

Les dues societats que ara els han contractat, varen passar per processos de privatització en els quals un o altre expresident varen participar.

diario9.com

El fet central és que reben aquests ingressos a la vegada que mantenen la pensió vitalícia com a expresidents.

El tema no és exclusiu dels expresidents del govern d’Espanya. Montilla cobrarà una pensió vitalícia de 115.000Euros els primers 4 anys i després,  del 60%. L’exlehendakari Ardanza presideix Euskaltel. Rodrigo Rato, presideix Caja Madrid, Narcis Serra presidia Caixa Catalunya fins fa unes setmanes, Josep Piqué, Vueling, etc.

Una de les solucions que es podrien valorar és que el cobrament d’una pensió vitalícia fos incompatible amb l’obtenció d’uns ingressos privats.

Autor: Tomàs Ramos – http://trt2009.wordpress.com

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “Mama, de gran vull ser expresident del govern
 1. Oriol López ha dit:

  Indignant!

  Oriol López

  • Tomàs ha dit:

   Hola Oriol,

   Sembla mentida que els que ens matxuquen a impostos i legislen la incompatibilitat de les vídues, entre d’altres, no apliquin en si mateixos el sentit comú i la justícia.

 2. madebymiki ha dit:

  És una vergonya el partit que treuen aquests “estadistes” del seu passat polític i de la seva influència i contactes.

  Hi ha dues possibilitats, o son uns intel·lectuals superdotats o mereixen anar a la presó per lladres, a que no saps quina opció triaria jo??

  • Tomàs ha dit:

   No vull imaginar-m’ho. Ara mateix ho filtro a Wikileaks, si truquen a la teva porta i veus homes de negre pira’t per la finestra.

   Què tens en contra d’aquestes meravelloses persones que ens han donat el millor de la seva joventut. Ho han sacrificat tot per nosaltres. Han estat al govern fins que s’han marcit.

   És que no tens pietat!

 3. Álex Ribes ha dit:

  Ara m’has deixat amb un dubte: no sé si és millor ser rei o expresident del govern.

 4. Tomàs ha dit:

  Pensa en el següent: un president de govern acostuma a tenir una vida política com a president relativament curta comparada amb la d’un rei.

  Per tant, els anys de gaudir de la condició d’EX és més gran per als presidents que per als reis. Escull.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: