“Into Eternity” radioactiva

Sinopsi del documental “Into Eternity“, dirigit per Michael Madsen, publicada al programa de mà de la Filmoteca de Catalunya:

‘Cada dia arreu del món, grans quantitats de residus d’alt nivell radioactiu generats per les centrals nuclears es dipositen en magatzems provisionals; dipòsits vulnerables a les catàstrofes naturals o als desastres provocats per l’home. En aquests moments s’està construint a Finlàndia el primer cementiri nuclear permanent, un sistema complex de túnels subterranis tallats en un subsòl de roca sòlida. Un cop els residus són emmagatzemats, les instal·lacions s’han de tancar i no es poden tornar a obrir mai més, o almenys fins que passin 100.000 anys, el temps durant el qual els residus continuen sent perillosos’.

Tot seguit, la versió subtitulada en castellà del documental “Into Eternity” dirigit per Michael Madsen l’any 2009, a Dinamarca:

L’impacte de la producció d’Energia Nuclear al medi ambient és considerable i no coneix fronteres, recordem Txernòbil. Aprofito per convidar-te a llegir l’article ‘Centrals Nuclears, algunes veritats incòmodes’

Sophia Blasco Castell

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
8 comments on ““Into Eternity” radioactiva
 1. Tomàs ha dit:

  La decisió política i social d’optar per l’energia nuclear comporta la motxilla dels residus que es generen, així com el manteniment i els riscos potencials.
  La decisió de Finlàndia em sembla tan bona o tan dolenta com d’altres. Alguna cosa s’ha de fer amb els residus.
  Als EEUU, han utilitzat algunes coves que un cop plenes les han segellat per sempre.

  • Oriol López ha dit:

   Segellat per sempre? Si la perillositat dels residus no s’extingirà fins d’aquí a 100.000 anys aproximadament, segons ens diuen els experts, com podrem impedir/avisar als nostres descendents per als quals els nostres llenguatges i els nostres símbols de senyalització segurament siguin ja desconeguts que no hi han d’excavar i accedir sota cap concepte pel seu bé?

 2. madebymiki ha dit:

  Com a fan dels documentals et tinc que donar mil gràcies per informar-me d’aquest, no en tenia ni idea i el veuré ben aviat.

  GRÀCIES!!

 3. madebymiki ha dit:

  Demà m’hi poso i aprenc alguna cosa més sobre aquest tema, que és molt interessant i no en tinc una opinió formada.

  Gràcies de nou.

 4. […] Articles relacionats: Què fem amb les Centrals Nuclears “Into Eternity” radioactiva […]

 5. […] Articles relacionats: Què fem amb les Centrals Nuclears “Into Eternity” radioactiva […]

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: