Convocades la V diada de Ciència al carrer 2011 i Ciencia en Acción 12 a Lleida

V diada Ciència al carrer 2011, a Lleida

Aquest any es tornarà a celebrar per cinquena vegada el Dia de la Ciència al Carrer a Lleida. La data prevista és el dissabte 28 de maig de 2011 i es farà, com sempre, als carrers que volten l’antic Hospital de Santa Maria, en ple centre comercial de la ciutat.

És una jornada festiva de divulgació de la ciència en la que participen nombrosos estudiants acompanyats dels seus profes a més de divulgadors i divulgadores de la ciència d’alt nivell. Les “paradetes” s’escampen per la zona comercial de la ciutat, de manera que el públic de la fira són tant les persones que van expressament, com l’alumnat dels centres participants i tots els ciutadans de Lleida que surten a comprar i/o passejar pel centre de la ciutat.

Encara que la mostra d’experiències científiques es realitza per la tarda, de 16 a 20 hores, també hi haurà altres visites i activitats relacionades amb la ciència al llarg del dia.

El Centre de recursos pedagògics (CRP) del Segrià ha obert la convocatòria adreçada als centres docents que vulguin participar. No més cal omplir un formulari i , és clar, preparar les experiències que l’alumnat exposarà aquell dia.

Qualsevol centre educatiu o institució amb inquietuds científiques d’arreu el Món pot participar. També s’admeten col·laboracions particulars de divulgadors desinteressats. Només cal posar-se en contacte amb els companys Anna Giménez o Antonio López del CRP del Segrià.

En la mateixa pàgina de la convocatòria hi ha un enllaç a les diades d’altres anys on es poden veure i descarregar les fotografies de les jornades.

La professora Olga Fuertes prepara el volcà amb nitrat d’amoni, acompanyada del seu alumnat de l’Institut Maria Rúbies de Lleida, en la diada de Ciència al carrer de 2010.

 

Ciencia en Acción 12, a Lleida

Aquest any Lleida serà la capital de la divulgació científica, doncs els dies  7,8 i 9 d’octubre de 2011 tindrà lloc la celebració de la dotzena edició de “Ciencia en Acción” en el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCITAL), on es presentaran les més noves i innovadores propostes de divulgació en tots els àmbits científics.

Maqueta de la cara visible de la Lluna, feta per la preparació del progama APOLO de la NASA i propietat de la Fundació Joan Oró, que es troba la Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari (PCITAL) de Lleida.

 

S’ha de ressaltar que, si aquest esdeveniment científic es realitzarà a Lleida, és gràcies a l’entusiasme de l’Anicet Cosialls i l’Anna Giménez i a la sensibilitat vers la ciència de l’alcalde de la ciuat, Àngel Ros.

“Ciencia en Acción” és una iniciativa del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, Ciencia Viva, la Real Sociedad Española de Física, la Sociedad Geológica de España i la Universidad Nacional de Educación a Distancia.

Com diuen els seus promotors, el seu principal objectiu és presentar la ciència d’una manera atractiva i motivadora de tal manera que els joves i el públic s’interessin per ella i al llarg del concurs gaudeixin atenent les conferències, observant i participant en la fira, i els més animats pujant a la gran experiència. “Ciencia en Acción” està dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica, en qualsevol de les seves disciplines.

Ja està obert el termini d’inscripció fins el 15 de maig per totes les modalitats de “Ciencia en Acción” per a professorat i divulgadors/es científics, i per “Adopta una estrella” adreçat a l’alumnat no universitari sota la direcció d’un professor o professora.

A la mateixa plana web de Ciencia en Acción es por accedir al recull dels experiments que s’han mostrat en les passades edicions de l’esdeveniment.

No sé si algú dels que llegeixi aquesta notícia s’animarà a participar en els esdeveniments, però espero que els que els agrada fer turisme s’apuntin aquestes dates i aprofitin per visitar Lleida, gaudir de la Seu Vella, dels seus museus, de la seva gastronomia i de la Ciència!

Lorenzo Ramírez

Divulgador Gaudint Desinteressadament (DGD)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Convocades la V diada de Ciència al carrer 2011 i Ciencia en Acción 12 a Lleida
  1. Oriol López ha dit:

    Una molt bona iniciativa i també una molt bona excusa per visitar Lleida.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: