A l’altra banda de les muralles.

Feu un "click" per veure-ho millor.

Feu un “click” per veure-ho millor.

Tots sabem que aquest món és profundament injust, però sovint ens manca un referent visual de la magnitud d’aquesta injustícia. N’estic segur de que molts ja sabeu més o menys que el 14% de la població mundial viu amb un 73% dels ingressos mundials i que el 86% restant s’ha de conformar amb el 27% restant.

Crec que he trobat la imatge perfecte per fer-nos veure a quin món vivim, i com aquest món queda perfectament separat en dues parts fàcilment identificables i separades per murs, uns murs sovint ben visibles i tangibles.

Em sembla que les darreres revoltes i revolucions que estem vivint tenen molt a veure amb aquestes desigualtats cròniques, des de “occident” intentem disfressar-les i fer veure que son assumptes interns d’alguns països, demandes de democràcia… però faríem be de mirar una mica més enllà. Tal i com va passar fa uns anys amb el mur de Berlín, aquests altres murs poden caure perfectament i transformar totalment aquest món en el que avui vivim.

Jo hi veig un cert paral·lelisme a la situació actual i la que vàrem viure amb el col·lapse del bloc comunista, en aquella època la televisió per satèl·lit va ser decisiva a l’hora d’empènyer als habitants dels països de l’est cap a la decepció actual, i ara Internet sembla fer la feina de catalitzador d’esperances d’infinitud de persones de “l’altra banda de les muralles”.

MadeByMiki.

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “A l’altra banda de les muralles.
 1. jardi natural ha dit:

  Tens molta raó, però fem orelles sordes. Per que nosaltres visquem de luxe, fins i tot en época de crisis, cal que moltes persones malvisquin fora de les fronteres que tu molt bé ensenyes al mapa del mon. Per tenir, mòbil calen una serie de minerals que s’extreuen en condicions infrahumanes, però quan no hi ha res, algu sempre necessita fer aquesta feina per menjar. I per si no fos poc, cada vegada que surt una novetat ens canviem el mòbil. Pensa global, però actua localment.

 2. Oriol López ha dit:

  Molt bona imatge, la de la muralla. Diferents tipus de muralles i murs separen dos mons, com ens explica l’Eduardo Galeano:
  https://desdelamediterrania.wordpress.com/2010/12/02/muros/

 3. Tomàs ha dit:

  Molt bon post Miki.

  Un costat és més conformtable que l’altre. Aquests dies estem veient com l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica es mouen. Esperem que els que estem en el costat confortable no els acabem de fotre.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: